Obavijesti

Sport

Komentari 18

Svjetski prvak: Hrvatska je na ovo zlato čekala čak 10 godina

Svjetski prvak: Hrvatska je na ovo zlato čekala čak 10 godina
1

BEZ PROTIVNIKA Malo mi je glupo što na kraju nije bilo borbe u finalu, cijelu sam se noć spremao za taj meč, spremao taktiku, a na kraju se on nije mogao boriti. Naravno da sam presretan zbog uspjeha, kaže Kvesić

VIDEO

Pet velikih pobjeda do finala imao je Ivan Kvesić (22) na Svjetskom prvenstvu u karateu u Madridu. Jučer se u finalu trebao boriti s Valerijem Čobotarom, ali Ukrajinac se nije pojavio na tatamiju.

Dan prije je bio nokautiran i nije dobio liječničku dozvolu za nastup u finalu. Hrvatska je dobila trećeg svjetskog prvaka u povijesti, nakon Juniora Lefevrea 2000. i Danila Domdjonija 2008. godine. Deset godina Hrvatska je čekala na svjetsko muško zlato.

- Malo mi je glupo što na kraju nije bilo borbe u finalu, cijelu sam se noć spremao za taj meč, spremao taktiku, a na kraju se on nije mogao boriti. Naravno da sam presretan zbog uspjeha. Ovo je velika godina za mene. Prije pola godine sam osvojio europsko srebro, a sad svjetsko zlato - rekao nam je Ivan iz Madrida.

Porijeklom je iz mjesta Kočerin, općina Široki Brijeg. Tamo se i počeo baviti karateom, član je karate kluba KK "Hercegovina" iz Zagreba. Trener mu je Danijel Vučić, Čitlučanin, koji ga vodi posljednjih godina.

- I stariji brat Anđelo je izvrstan karataš. Vidio sam njega, pa sam se i ja krenuo baviti ovim sportom. San mi je nastupiti na Olimpijskim igrama, a sad sam s ovim zlatom iz Madrida jako blizu tog cilja - rekao nam je svjetski prvak Kvesić i dodao:

- Ovo je najvažnije natjecanje prije Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine. Sad dobro stojim po bodovima, ali bih kao svjetski prvak svakako trebao nastupiti na Igrama jer je ovo posljednje Svjetsko prvenstvo prije Olimpijskih igara u Japanu.

Ivan je inače student Fizioterapije u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu