Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svjetski prvak iz '86.: Barca je s tiki-takom oštetila nogomet

None Foto: /DPA/PIXSELL 3

Bivši argentinski reprezentativac i svjetski prvak iz 1986., Jorge Burruchaga, žestoko se obrušio na Barcelonu i stil nogometa koji Katalonci njeguju. Smatra da su oštetili nogomet

Nekad kažem da je šala, ali stvarno sam ozbiljan: 'Barcelona je oštetila nogomet', smatra bivši argentinski reprezentativac Jorge Burruchaga (56) koji je sa svojom domovinom osvojio naslov svjetskog prvaka 1986. godine.

Argentincu posebno smeta jedna stvar.

- Najgoru stvar koju je učinila argentinska reprezentacija bio je pokušaj kopiranja Barcinog stila. Katalonci su jedinstveni i obilježili su jednu eru nogometa, ali ne mogu svi biti kao oni - smatra Burruchaga.

- Danas, ako ne igrate od noge do noge, optužuju vas da ne znate igrati nogomet - rekao je Burruchaga za La Nacion.

Ipak, nije Burruchagi sve negativno u Barceloni. Jednog čovjeka obožava.

- Lionel Messi najbolji je na svijetu, nema dvojbe. Taj dečko želi osvojiti nešto s Argentinom, to ga muči i prati kroz cijelu karijeru. Uvijek je bio blizu, ali nikako da osvoji... - završio je Burruchaga koji danas obnaša ulogu team menadžera argentinske reprezentacije.

Komentari (12)
  • Nisu oštetili nego preporodili nogomet. Kada su svi igrali dosadnu igru na naguravanje, proigravanje na krila, ubačaj, napadač igra glavom za gol, i sve je bilo oko toga tko će nadvisiti protivnika, došla je Barca i poigravala se sa šlampavim stoperima koji se nisu mogli nositi sa brzinom protoka lopte u njihov šesnaesterac. Nakon dosadne 4-4-2 krenule su se igrati puno zanimljivije formacije poput 4-3-3, 4-5-1 itd. Reći da je Barcin stil uništio nogomet je glupo, a jedini argument za to je što je njegova Argentina probala kopirati Barcin stil.

    16. 4. 2019,   21:58
  • Naravno da Argentina ne može ponoviti igru Barcelone. Pa oni uopće nemaju vezni red, a to je u eri tika-take bilo njihovo glavno oružje. Naravno Messi radi određenu prevagu, ali tu u reprezentaciji nije loša samo vezna linija.Ta oni nemaju ni pravog golmana, a njihova obrana je švicarski sir.

    16. 4. 2019,   20:44
  • kako j oštetila nogomet igraju lijep nogomet

    16. 4. 2019,   21:06