Obavijesti

Sport

Komentari 102

Tajne Manuela Neuera: Sluša Stavrosa i rado zaigra belot...

Tajne Manuela Neuera: Sluša Stavrosa i rado zaigra belot...
1

HRVATSKA U SRCU Golman Njemačke Manuel Neuer trikove uči od Hrvata Tonija Tapalovića, ljetuje u Brelima i obožava pjevati ‘Dao bih sto Amerika’...

VIDEO

Svaki put prišao bi bini, obratio mi se na hrvatskom i tražio istu pjesmu: ‘Dao bih sto Amerika’, rekao je Jasmin Stavros.

Tako je počelo njihovo prijateljstvo, koje se nastavilo na Stavrosovim koncertima u Njemačkoj. Manuel Neuer bio je čest gost na njima.

- Bio je na mom koncertu u diskoteci u Frankfurtu, a vidio sam ga i na noći Hercegovaca u Stuttgartu. Kad je ljetovao u Brelima, zvali su me neki ljudi da dođem i zbog njega napravim tamo koncert, no nisam stigao zbog obaveza koje sam imao - rekao je popularni hrvatski pjevač.

No nije Stavros jedina veza Neuera i Hrvatske. Ponajbolji svjetski golman radi s Tonijem Tapalovićem, a zajedno se pripremaju za svaku utakmicu.

Svi ga vole u Brelima

- Znaju se otkad je Manuel imao 16-17 godina. Toni je bio stariji golman u Schalkeu i Manuel je uz njega učio trikove zanata. Poslije je Toni bio pričuva tada mladome Neueru. Stalno su bili zajedno, postali su jako dobri prijatelji, očito Toni ima velik utjecaj na Manuela. Uz Tonija je tri puta zaredom proglašen najboljim golmanom svijeta - rekao je Filip Tapalović, Tonijev brat.

Postane li Njemačka prvak Europe, Manuel Neuer opet će u Hrvatsku na ljetovanje.

- Spustio bi se s Biokova, gdje je odsjedao kod prijatelja, na kavu i potom brodom otišao na kupanje. Nevjerojatno je jednostavan, nikad ne biste rekli da je pred vama jedna od najvećih svjetskih zvijezda - kažu njegovi hrvatski prijatelji iz Brela.

U Hrvatskoj odsjeda na obroncima Bikova kod prijatelja Alexa Birkenstocka, njemačkog poduzetnika koji svaki slobodan trenutak koristi za dolazak u Hrvatsku. Vikendicu je sagradio u stilu autohtonih dalmatinskih kuća. Kako bi se uklopio u ovdašnji način života, Birkenstock je domaćinima sagradio i boćalište na kojem i sam katkad zaigra.

Manuel Neuer druži se i s Ivanom Rakitićem, a prijateljstvo datira još iz Schalkea. I upravo ga je Raketa naučio igrati belot, kartašku igru koju je Nijemac jako zavolio. Kad dođe u Hrvatsku obavezno odigra nekoliko partija belota. Također, zavolio je hrvatski jezik i govori ga vrlo dobro.

Naučio je hrvatski

Genijalnim obranama protiv Italije odveo je Nijemce u polufinale, iako priprema s Tonijem Tapalovićem i nije bila baš najbolja. Odnosno, Talijani su ih odlučili prevariti.

- Točno smo znali gdje će koji Talijan pucati, odnosno gdje najviše pucaju. No niti jedan igrač nije pucao tamo gdje inače puca, svi su promijenili navike. Oni koji su mi zabili pucali su po sredini, što inače ne rade. Neki su igrači promijenili stil šutiranja pa su slali loptu u drugu stranu u odnosu na svoje prethodne penale jer su znali da sam ih dobro proučavao - otkrio je Neuer.

No nije im pomoglo. Čak četiri Talijana nisu uspjela zabiti “našem” Neueru i pripreme za dolazak u Hrvatsku mogle su početi...

I Mats Hummels voli Hrvatsku

Njemački stoper, baš kao i Manuel Neuer, svake godine ljetuje u Hrvatskoj. Naša obala toliko ga je očarala da je odlučio kupiti nekoliko luksuznih apartmana u zadarskom Posedarju, prema Masleničkome mostu. Priča se da će, osvoje li Nijemci Euro, na Jadran dovesti cijelu njemačku reprezentaciju.

Samo brod, karte i more

Manuel Neuer u vrijeme odmora u Brelima ne mijenja baš previše dnevni raspored. Prvo se već oko osam sati s Biokova spusti u Brela na kavu, potom s prijateljima i djevojkom ode na vožnju brodom, a kupaju se u bračkim uvalama. Navečer se prošeta, izađe na večeru i ‘zaigra na karte’.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe