Obavijesti

Sport

Komentari 57

Suárez se vratio kući, Valcke mu poručuje da nađe liječnika

Suárez se vratio kući, Valcke mu poručuje da nađe liječnika
6

Urugvajski reprezentativac Luis Suárez vratio se u kući nakon incidenta zbog kojeg je izbačen sa SP-a. Tajnik Fife Jérôme Valcke savjetovao mu je liječničku pomoć

VIDEO

Dan nakon objave jedne od najrigoroznijih kazni krovne svjetske nogometne organizacije u slučaju ugriza Luisa Suáreza, urugvajski reprezentativac vratio se u svoj dom u Montevideu gdje su ga dočekali brojni fotoreporteri i navijači.

Unatoč drastičnoj kazni od devet reprezentativnih službenih utakmica i četiri mjeseca zabrane bavljenja svim nogometnim aktivnostima, Suárez je bio raspoložen.

Izašao je na balkon kuće sa sinom u rukama i kćeri te je pozdravio skupinu podržavatelja koja ga je pozdravila burnim pljeskom.

Valcke i FIFPro: Neka potraži liječničku pomoć

Danas se po pitanju slučaja urugvajske zvijezde oglasio tajnik Fife Jérôme Valcke koji smatra da nogometašu nije dovoljna samo zabrana nogometnih aktivnosti.

- Trebao bi potražiti liječničku pomoć. Ovo je definitivno krivo. Prvi put kad to napravite, to je prekršaj. Više od toga to onda nije. Zato ova sankcija mora biti primjer - izjavio je Francuz.

Slično stajalište dijeli i svjetska udruga nogometaša FIFPro.

- Fokus bi trebao biti na rehabilitaciji i ozbiljnoj pomoći igraču. To bi trebao biti dio svake kazne - stoji u priopćenju u kojem dodaju i kako kazna od devet utakmica i četiri mjeseca "mora biti istaknuta jer izravno krši njegovo pravo na rad".

Uz Suáreza su stali sam Giorgio Chiellini, čovjek kojega je Urugvajac ugrizao, te argentinska nogometna legenda Maradona i brazilski napadač Fred.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići