Obavijesti

Sport

Komentari 15

Tajno oružje za Poljake! Roko Prkačin je pozvan u 'repku'...

Tajno oružje za Poljake! Roko Prkačin je pozvan u 'repku'...
2

Mi u bilo kojem sastavu, bez NBA igrača koji su ipak okosnica naše kvalitete, ni u jednoj utakmici ne možemo biti sigurni da smo favoriti, rekao je izbornik kojeg brine ozljeda igrača

VIDEO

Hrvatski košarkaški izbornik Dražen Anzulović objavio je popis od 24 igrača za utakmice s Poljskom i Mađarskom.

Košarkaši traže plasman na Svjetsko prvenstvo. S Poljskom igramo 22. veljače u Varaždinu, a tri dana kasnije u Szombathelyu s Mađarskom. 

Popis košarkaša: Luka Babić, Miro Bilan, Josip Bilinovac, Domagoj Bošnjak, Luka Božić, Martin Junaković, Mate Kalajžić, Toni Katić, Filip Krušlin, Krešimir Ljubičić, Pavle Marčinković, Jakov Mustapić, Toni Nakić, Hrvoje Perić, Toni Perković, Darko Planinić, Roko Prkačin, Ivan Ramljak, Roko Rogić, Luka Šamanić, Karlo Uljarević, Domagoj Vuković, Karlo Žganec i Tomislav Zubčić.

- U ovom trenutku ne mogu zbog ozljeda igrača objaviti kraći popis. Imamo tri, četiri upitnika nad značajnim igračima na koje smo računali i koji su participirali u prethodnim kvalifikacijama. Osim toga, u većini europskih zemalja se u ovo vrijeme i odigravaju završnice kup natjecanja te ćemo nakon toga vidjeti tko će biti spreman, koliko će participirati i može li se odazvati pozivu za reprezentaciju - rekao  je Anzulović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nova imena na popisu su Toni Nakić i Roko Prkačin.

- To je vizija koju mi u Savezu imamo za budućnost hrvatske košarke i sigurno je da im ovo može biti stimulans da budu još bolji.

- Poznajemo svoje protivnike i moramo vjerovati u ono što mi možemo, pokušati se nametnuti na parketu. Mi u bilo kojem sastavu, bez NBA igrača koji su ipak okosnica naše kvalitete, ni u jednoj utakmici ne možemo biti sigurni da smo favoriti. Koliko ćemo napora uložiti na parketu, toliko će nam se rezultatski i vratiti, ali sigurno je da bi dobili Mađarsku u Mađarskoj moramo biti na gornjoj granici mogućnosti ekipe - objasnio je izbornik iduće protivnike.

- Kod kuće igramo protiv Poljske, protiv reprezentacije koju dobro poznajem, s obzirom na to da sam radio dvije godine u Poljskoj.  No, ne želim govoriti o poljskoj reprezentaciji, naša je obaveza da budemo što bolji. Kada igramo kod kuće, taj impuls mora biti još izraženiji i da damo sve na parketu što će nas odvesti to pozitivnog rezultata. Pozivam publiku da dođu u Varaždin i da podrže reprezentaciju.

Hrvatska je trenutno peta u skupini J, a dalje idu prve tri momčadi. Ako želimo na Svjetsko prvenstvo, moramo pobijediti u obje utakmice, dok Poljska u zadnjem kolu mora izgubiti od Nizozemske koja je posljednja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj