Obavijesti

Sport

Komentari 29

Tako je, doktore! Karlović je u najstarijem meču dobio Lopeza

Tako je, doktore! Karlović je u najstarijem meču dobio Lopeza
1

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo Roland Garrosa. On je u najstarijem dvoboju u povijesti pariškog Grand Slam turnira pobijedio Španjolca Feliciana Lopeza sa 7-6, 7-5, 6-7, 7-5...

VIDEO

Bio je to meč između najstarijih tenisača u povijesti Grand Slam turnira na Roland Garrosu. Feliciano Lopez (37) i Ivo Karlović (40) imaju zajedno čak 77 godina. Također Ivo je prvi tenisač stariji od 40 godina koji je nastupio nakon 1980. godine.  Mnogi su se pitali hoće li uopće imati snage odraditi do kraja meč.

A oni su ih demantirali, i to kako.

Hrvatski doktor i španjolski zavodnik odigrali su fantastičan meč pun preokreta s dva tie breaka, ali Karlović je bio odlučniji u presudnim trenucima i na kraju odnio vrijednu pobjedu sa 40 godina i izborio drugo kolo Roland Garrosa sa 7-6. 7-5, 6-7, 7-5.

Moglo je to i puno brže završiti, imao je naš tenisač meč loptu u trećem setu na svome servisu u tie breaku, no Lopez je iz džepa izvukao retern s bekendom i natjerao doktora da se zadrži nešto duže na terenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako je Lopez konstantno prijetio na Karlovićevom servisu u prvom setu, dva puta je imao 0-30, a jednom 15-30, nije imao niti jednu "break-loptu", dok je Karlović u šest Lopezovih servis-gemova osvojio tek pet poena, a u odlučujućoj igri Karlović je dočekao svoju priliku. Jedini poen koji je otišao protiv servera u "tie-breaku" osvojio je naš igrač i to smečiravši nakon što je dočekao priliku za izlazak na mrežu.

U prvom dijelu drugog seta Lopez je i dalje bio bolji igrač, kod rezultata 2-2 i 3-3 imao je i po dvije "break-lopte", na posljednju je promašio passing, a za tu propuštenu priliku bio je kažnjen u završnici. Kod vodstva Karlovića od 6-5 naš je igrač stigao do prve dvije "break-lopte" u susretu, a na drugu je Lopez poslao forhend u aut za vodstvo Karlovića od 2-0 u setovima.

Tijekom trećeg seta oba su igrača sigurno držala svoj početni udarac i uzbuđenja ostavili za "tie-break" u kojemu je Karlović propustio dvije meč-lopte prije no što je Lopez iskoristio svoju prvu set-loptu. Nakon što je Lopez kod rezultata 5-5 promašio volej i ponudio Karloviću meč-loptu uz servis, izgledalo je da je kraj susreta blizu, no Španjolac je u sljedećem poenu pogodio bekhend retern, a isto je ponovio i kod svoje prednosti od 8-7 te smanjio na 2-1.

Lopez je u šestom gemu četvrtog seta napokon uspio oduzeti servis Karloviću za vodstvo 4-2, a zatim i potvrditi "break" te povesti sa 5-2. Činilo se kako ćemo još jednom gledati peti set između njih dvojice, no mladi doktor Ivo ipak se nije složio s tim i odlučio je otići na raniji odmor. Osvojio je pet gemova zaredom, dva puta oduzeo servis Lopezu, a onda je s dva asa zaredom na svom servisu osigurao vrijednu pobjedu i prolazak u drugo kolo za konačnih 7-5.

Ivi je ovo bio tek 17 meč ove sezone i svi su se pribojavali hoće li uspjeti izdržati. No, to njemu nije bio nikakav problem. Proveo je na terenu tri sata s lakoćom kao da ima 20 godina, a ne 40 i pokazao da još u njemu ima vatre i da bez problema može sa svojim asevima drmati ATP Tourom barem još dvije godine. Njih je na kraju skupio čak 35 komada što je izvanredna brojka za zemljanu podlogu.

Karlović će u 2. kolu igrati protiv pobjednika susreta između Španjolca Alejandra Davidovicha i Australca Jordana Thompsona. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka