Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tako se to radi, kapetane Luka! I suigrača je spustio na zemlju

None Foto:

Ceballos je branio boje svoje države, kao i ja. Sve što se dogodi na terenu ostaje na terenu, rekao je Luka Modrić nakon utakmice o trzavicama sa klupskim suigračem Ceballosom

 

Zbog takvih se utakmica igra i gleda nogomet!

Hrvatska je u četvrtak na Maksimiru u sjajnoj nogometnoj predstavi i u fantastičnoj atmosferi pobijedila Španjolsku s 3-2 i osigurala situaciju u kojoj sama odlučuje o svojoj sudbini u posljednjoj utakmici s Englezima.

Luka Modrić sinoć nije zabio, ali nije ni trebalo jer je Hrvatska dobila novog junaka, Tina Jedvaja koji je zabio dva gola, ali je odigrao pravu kapetansku utakmicu. 

Bio je užitak gledati njegove poteze na maksimirskom travnjaku, ali nije bila to utakmica u kojoj je Luka bio samo dirigent u igri, kapetanski je u teškoj i napetoj utakmici bio pravi lider, zauzimao se za suigrače, branio Hrvatsku pred odlukama glavnog suca.

UEFA Nations League - League A - Group 4 - Croatia v Spain | Autor: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL/ANTONIO BRONIC Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL/ANTONIO BRONIC Hrvatska - Spanjolska | Autor: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL Hrvatska - Spanjolska | Autor: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL Tako je Luka uvijek bio u blizini Alekseja Kulbakova, jasno mu davao do znanja odobrava li njegove kriterije i sporne odluke... Ali, poseban susret imao je sa suigračem iz Reala, Danijem Ceballosom.

Ceballos je na samom početku utakmice imao puno sreće, ušao je kopačkom u Lovrenovu nogu, mogao ga i teže ozlijediti, a izvukao se bez opomene. Teško bi Španjolci išta mogli zamjeriti sucu i da je veznjaku Reala dao tada crveni karton.

UEFA Nations League - League A - Group 4 - Croatia v Spain | Autor: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Hrvatska - Spanjolska | Autor: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ali to očigledno nije bio dovoljan znak za mladog Realovca da "prikoči" jer je imao još nekoliko incidenata tijekom utakmice. U jednom trenutku se našao i u prepirci s Modrićem, a hrvatski ga je kapetan tada - uhvatio za lice!

Pokazao mu jasno tko je glavni. Na Maksimiru, ali i u Realu. 

Međutim, brzo su sve obojica zaboravili, jer ono što se dogodi na terenu i ostaje na terenu...

- Ceballos je branio boje svoje države, kao i ja. Sve što se dogodi na terenu ostaje na terenu. Sve je u redu - poručio je Luka nakon utakmice, a i njegov je kolega sličnog razmišljanja:

- Nije to bilo ništa važno, to je jedna od stvari koje ostaju na terenu. Luka je sjajan igrač i osoba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (87)
  • Dok je Mandžo bio na terenu, protivnici nisu ni pomišljali na ovakve gluposti jer su znali što im slijedi.

    16. 11. 2018,   09:03
  • Bravo Luka, konačno znamo da imaš i jezik i ruke, a ne samo noge, tako se vodi ekipa i to jako puno znači mladima koji su pokazali da mogu zamijeniti bilo koga na vrhunskoj razini... ne znam kako još samo nadoknaditi Čosića..

    16. 11. 2018,   09:03
  • Više nije Luka, sad je Barba Luka a to je značajna razlika. Povrh toga zna Engleski, Španjolski, Hrvatski a uskoro će naučiti i Talijanski. Profešur Luka. Što reć nego malo čudo od čovika. Zaboravio sam napomenuti i da je najbolji igrač na svitu, ali eto mi hrvati uvijek zaboravimo neku sitnicu.

    16. 11. 2018,   09:46