Obavijesti

Sport

Komentari 25

Talijani i Englezi o Dinamu: Oni su mladi, talentirani i prolazni

Talijani i Englezi o Dinamu: Oni su mladi, talentirani i prolazni
1

Dinama se, očekivano, ne pribojavaju niti na Apeninima, niti na Otoku. Hvale Olma, talent, mladost i pametne investicije, a podvlače činjeničnu financijsku inferiornost te, naravno, očekuju pobjede nad Modrima

VIDEO

Dinamo je u skupini Lige prvaka i to je - veliki uspjeh. Ždrijeb mu je namijenio Manchester City, Atalantu i Šahtar i Dinama se - nitko ne boji.

Nije nikakav šok ni iznenađenje, posebno kad su Talijani i 'sumanuto' bogati Englezi u pitanju. Shodno povijesnom stavu u kojem je uvijek bilo podcjenjivanja, Englezi generalno nisu bi naš najinformiraniji, njihovi su mediji Dinamo proučili sukladnome onome kao koliku prijetnji vide Modre. U prijevodu: nepostojeću.

'Pojačanje od samo 2 milijuna'

Daily Mail u svojoj analizi opasnost za Man City od strane Dinama opisuje kratko i točno: 'City će u dvije utakmice sa Hrvatima biti pun uvjerenja u dvije pobjede. I kod kuće i na gostovanju protiv ovog suparnika treba se uzeti sva tri boda' pišu Englezi, a onda dodaju konstataciju iz koje se vide da su po površini zagrebli taman toliko da bace oko na podatke sa zadnje Dinamove europske utakmice.

"Amer Gojak zabio je dva gola u kvalifikacijama za Ligu prvaka i on djeluje kao glavna iz prijetnja zagrebačke momčadi", piše Mail pa dodaje: "najskuplji Dinamov transfer ovog ljeta vrti se tek nešto iznad dva milijuna funti i to je zapravo sve što trebate znati da bi bili svjesni snage ovog protivnika. Puno su puta bili u Ligi prvaka, ali: nikad nisu otišli od samog plasmana u skupinu", podsjeća Mail.

I realno, kad čovjek povuče paralelu sa Cityjem tih dva milijuna funti (toliko je koštao Moubandje) stvarno izgleda kao dvije kune koje ostavite konobaru ako ste popili samo jedan macchiatto...

'Treba biti oprezan'

Dinamo i Atalanta imaju prošlost. Prije 19 godina u prvom kolu tadašnjeg Kupa Uefa Modri su sa Bobanom, Šukerom i pokojnim Josipom Kužeom na klupi ispali od Talijana. U Bergamu 0-0, u Maksimiru 1-1 (Boban je bio strijelac) i Atalanta je prošla dalje.

Gazzetta dello Sport podsjetila je na taj početak '90-ih, a TuttoMercato u svom specijalu napravio poštenu, dublju analizu hrvatskog prvaka:

'Dinamo trenera Nenada Bjelice koji je trenirao i Speziju je jedna mlada momčad na sasvim dobroj kvalitativnoj razini. Činjenica da je na papiru najmanje zahtjevna prepreka mogla bi ga pretvoriti u najkompliciranijeg protivnika jer najteže se osvajaju oni 'unaprijed upisani bodovi', pišu kolege Simone Bernabei i Dimitri Conti.

Zagreb: Prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka između Dinama i Ferencvarosa

Kao najveću zvijezdu pravilno ističu Danija Olma, a najveće potencijalno iznenađenje vide u Dominiku Livakoviću podsjećajući da je Livi već reprezentativac, golman za kojeg se interesira i jedan Man United te dečko koji bi baš ove sezone mogao doživjeti svoju potvrdu na najvećoj klupskoj nogometnoj pozornici.

Talijani hvale pametne i odmjerene poteze koje je Dinamo vukao u prijelaznom roku, navode najjaču početnu postavu Modrih, a na kraju hrvatskom prvaku daju i koeficijent teškoće koji bi trebao predstavljati Atalanti: 2/5.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom