Obavijesti

Sport

Komentari 17

Talijani se klanjaju Brozoviću: 'Hrvat je profesor nogometa'!

Talijani se klanjaju Brozoviću: 'Hrvat je profesor nogometa'!
8

'Kad se profesor vrati sa odmora pa nastavi predavati nogomet... Svugdje je prisutan, sve zna, dijeli lopte, dirigira igrom, a zabio je i fenomenalni prvi gol u Conteovoj eri', pišu Talijani o našem Marcelu Brozoviću

VIDEO

Protivnik nije bio iz kategorije najtežih, ali Conteov Inter je bio odličan, a najbolji u tom Interu opet je - Hrvat Marcelo Brozović! Tako o razigravaču i maratoncu hrvatske nogometne reprezentacije pišu bez iznimke svi talijanski mediji!

Novi trener Antonio Conte je donio svrsishodnu, okomitu igru, a ne ono horizontalno i jalovo umiranje od dosade Luciana Spallettija. Romelu Lukaku, za razliku od odavno prekriženog Icardija, zna ne 'samo' zabiti nego i zadržati loptu i proći igrača (dvojicu, trojicu...).

Conte oduševljen: Broz će biti jedan od najboljih na svijetu!
Conte oduševljen: Broz će biti jedan od najboljih na svijetu!

Inter sada igra nogomet pun dinamike i traženja prostora, profesor Brozović dobio je asistenta u Stefanu Sensiju (Conte je inzistirao na dovođenju all-round veznjaka iz Sassuola) pa Brozo sad stigne i otići prema naprijed, a u 4-0 pobjedi protiv Leccea (rodno Conteovo mjesto) to je iskoristio da zabije predivan gol za 1-0, sa 18 metara, lagano pogođeno u rašlje!

Što na sve kaže Conte?

- Sa ovakvom grupom igrača je zadovoljstvo raditi, a Brozović u svojoj ulozi može postati jedan od najboljih na svijetu! - oduševljen je jedan od najboljih nogometnih trenera na planeti.

Sam Epic Brozo je suzdržaniji:

- Zabio sam, ali uopće me ne zanimaju golovi. Bitno mi je da mi pobjeđujemo i da je dobra atmosfera u momčadi. Igrali smo sjajno, napadački, zaslužili smo tri boda. Hvala i našim navijačima. Kad ih protiv Leccea dođe 65 tisuća onda znate kakvu podršku uživamo - rekao je hrvatski majstor.

Talijanski mediji? To je: utrka u hvalospjevima na Marcelov račun. 'Ono kad se profesor vrati sa odmora pa nastavi predavanja iz nogometa. Svugdje je prisutan, sve zna, distribuira lopte, dirigira igrom, a zabio je i fenomenalni prvi gol', hvale ga na FC Inter News portalu, a Gazzetta dello sport proglasila ga je igračem utakmice:

'Brozovićevo remek djelo', 'U Sensiju napokon ima suigrača koji ga može rasteretiti', 'Totalni Marcelov nogomet', 'Gol koji je zabio je dragulj, a zamalo je dao još jedan spektakularni', 'Vezni red je Interova najveća snaga'... Kompliment na kompliment, superlativ na superlativ i sve: 100% zasluženo.

Nakon što je zabio Marcelo, Lecceu su trpali Sensi, najskuplje pojačanje u klupskoj povijesti - Lukaku (62 milijuna eura) i Candreva (čudesan gol: sa 35 metara, s mjesta, malo zdesna, u suprotne rašlje! Kod Spallettija je bio prekrižen, kod Contea igra kao da ima 10 godina manje).

Serie A - Inter Milan v Lecce

Već je dugo jasno, pa i na ovom portalu često isticano, kako će Brozović izgorjeti ako mu Uprava ne dovede adekvatnu pomoć na travnjaku. Jer naš je reprezentativac arhitekt nogometne igre svjetske klase, a svake sezone je ili na vrhu ili među 2-3 vodeća po pretrčanim kilometrima i osvojenim loptama.

Sensi i Barella koji još lovi formu u tom će mu smislu, vidjelo se već u ponedjeljak navečer u 1. kolu, biti strahovito dragocjeni pa u ovoj sezoni od ionako impresivnog Epic Broza možemo očekivati - istinski senzacionalne partije!

Serie A - Inter Milan v Lecce
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve