Obavijesti

Sport

Komentari 25

Talijani utrpali devet komada! Danska ostala iza Švicarske...

Talijani utrpali devet komada! Danska ostala iza Švicarske...
2

BiH se od kvalifikacija oprostila pobjedom kod Lihtenštajna 3-0, a strijelci su bili Ćivić i dvaput Hodžić. Reprezentacija Roberta Prosinečkog je kvalifikacije završila na četvrtom mjestu...

VIDEO

Nogometaši Švicarske pridružili se Hrvatskoj i ostalim reprezentacijama osiguravši odlazak na Europsko prvenstvo iz skupine D . Oni su u odlučujućem i posljednjem kolu skupine D lakoćom pobijedili Gibraltar 6-1. Dva je zabio Itten te po jedan Vargas, Fassnacht, Xhaka i Benito, dok je za Gibraltarce jedini strijelac bio Styche. 

Deset godina od nevidljive ruke

Prošlo je točno 10 godina od famozne utakmice Irske i Francuske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kada je Henry u irskom šesnaestercu rukom spriječio loptu da ode van, a potom je asistirao Gallasu koji je zabio za 1-1 (ukupan rezultat 2-1) i odlazak Tricolora na SP u JAR. Irci su tada bili silno razočarani jer suci nisu vidjeli čistu ruku, a razočarani su i danas. Ne samo zbog te ružne obljetnice, već zbog toga što su danas ostali bez izravnog plasmana na Europsko prvenstvo, ali će ipak imati priliku to ostvariti kroz play-off.

Ircima je u posljednjem kolu igrala samo pobjeda protiv Danske i nada da će Gibraltar nekim čudom zaustaviti Švicarce, no nije se dogodilo niti jedno niti drugo. Irska i Danska su u Dublinu odigrale 1-1 čime su Irci pomogli Švicarcima da osvoje prvo mjesto. Danci su poveli golom Braithwaitea, a izjednačio je Doherty u 85. minuti i bacio Dansku u očaj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Italija pod gasom

Talijani su u skupini J na furiozan način završili grupnu fazu. Euro su osigurali još prije nekoliko kola, ali ni to im očito nije bilo dovoljno. Večeras su ugostili Armence i dali im porciju od devet komada (9-1)! Tako su grupnu fazu završili s nevjerojatnom gol razlikom od 37:4 u deset utakmica, što im je vjerojatno najbolji učinak u povijesti kvalifikacija. Dva je zabio Zaniolo, dva Immobile, a po jedan Barella, Romagnoli, Jorginho, Orsolini i Chiesa. Toliko su se nazabijali da na semaforu nije više bilo ni mjesta za sve strijelce. Za Armence je zabio Babayan.

Grci su u istoj skupini pobijedili Fince 2-1, ali nisu previše žalili zbog poraza jer oni su oni i dalje u fazi slavlja nakon što su osigurali prvi plasman na neko europsko natjecanje. Pukki je zabio za Fince, a za Grke Mantalos i Galanopoulos. 

BiH se od kvalifikacija oprostila pobjedom kod Lihtenštajna 3-0, a strijelci su bili Ćivić i dvaput Hodžić. Reprezentacija Roberta Prosinečkog je kvalifikacije završila na četvrtom mjestu, ali su zbog dobrih rezultata u Ligi nacija već osigurali play-off.

Ostalo još jedno mjesto

Španjolci su došli i do osme pobjede u skupini F. Oni su na domaćem terenu svladali Rumunje 5-0, a zabijali su Ruiz, dvaput Moreno, autogol Rusa te Oyarzabal u drugom dijelu. Dani Olmo ovaj put nije ulazio u igru.

Norvežani su u istoj skupini pobijedili Maltežane 2-1 golovima Kinga i Sorlotha te tako osvojili treće mjesto u skupini. No ni za njih nema puno tuge jer će u ožujku također igrati u doigravanju za Euro... Drugoplasirani Šveđani su pobijedili Farske Otoke 3-0 golovima Anderssona i Svanberga. Dakle, Španjolci i Šveđani su iz ove skupine osigurali izravan plasman na Euro. 

Dakle,  u utorak ćemo saznati konačan rasplet kvalifikacija, a turnir su izborile Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rusija, Španjolska, Švedska, Turska i Ukrajina. Ostalo je još samo jedno mjesto, a o njemu će odlučivati Wales, Mađarska i Slovačka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...