Obavijesti

Sport

Komentari 67

Talijani vrište: Bjelica, ovo ti je za medalju! Olmo - divlji klinac

Talijani vrište: Bjelica, ovo ti je za medalju! Olmo - divlji klinac
1

KAKVE POHVALE Oršić je bio nemilosrdan, Bjeličina lekcija Gasperiniju medalja je koju slobodno može isticati na prsima, a Livaković maestralno brani, pišu talijanski mediji u tiskovinama

VIDEO

Iako na naslovnicama talijanskih sportskih dnevnika dominira Juventusov remi kod Atlética 2-2 nakon što je "stara dama" vodila 2-0, a domaćin se spasio poraza golom u 90., veliki prostor dobila je i senzacionalna pobjeda Dinama nad Atalantom 4-0.

Pokretanje videa...

00:50

'Dinamo je zgromio "božicu"', vrišti s naslovnice Tuttosporta.

'Fijasko Atalante, šok na debiju! Gasperini: Ocrnili su nas', stoji na naslovnici La Gazzette dello Sport, a u izvještaju izdvajaju:

'Atalanta je kažnjena vlastitim oružjem. Dinamo je iskusan u Ligi prvaka, a Gasperini je prekasno prešao na sustav 4-3-3. Tad se digla, ali onda se pojavio Livaković koji je maestralno obranio zicer.'

'Debi Atalante iz noćne more u Zagrebu. Gasperinijevu momčad Dinamo je izdominirao. Oršić zvijezda s hat-trickom', pišu u Corriere dello Sportu.

Gazzetta je u ocjenama pod naslovom "Leovac otključao, Olmo bez okova kreirao" bila tradicionalno škrta, a igrači utakmice očekivano su bili Mislav Oršić i Dani Olmo (8).

'Otišao je iz Spezije s bijesom, ali otad se izgradio. Pred golom je bio nemilosrdan, iskoristio je prilike koje su mu omogućili Petković, Olmo i Leovac, kao i onaj slučajni Théophileov udarac - i zabio', opisuju Oršića.

'Bila je to Dinamova večer jer je čak i golman obranio jak i siguran udarac Zapate s dva metra', stoji za Dominika Livakovića, koji je dobio ocjenu 6,5.

'Divlji klinac. Predriblava, kreira akcije. Hetbooter i De Roon nisu ga mogli obuzdati. Drugi je gol produkt njegove genijalnosti', hvali Olma novinar Gazzette Fabio Bianchi, koji je najbolju ocjenu u momčadi Atalante dao hrvatskom reprezentativcu Mariju Pašaliću (6).

A trener Nenad Bjelica dobio je zasluženu porciju pohvala.

'Lekcija koju je dao Gasperiniju medalja je koju slobodno može isticati na prsima. Samo za ovu priliku promijenio je sustav i pogodio. Prizemljio je Olma i pogodio. Rezultat 4-0 podići će moral momčadi do zvijezda', stoji u listu.

Andrea Di Caro, zamjenik direktora Gazzette, u komentaru je spomenuo da je Atalanta izgubila od najslabije momčadi u grupi koja je izgubila posljednjih 11 utakmica u Ligi prvaka.

- Recimo da je Atalanta otkrila što je to Liga prvaka, i da sad vidi koja je razlika u domaćem prvenstvu i natjecanju koje predstavlja drugačije vrijednosti. Mi možda s predrasudama mislimo da je utakmica dobivena jer igramo s Dinamom ili Slavijom, a mi smo talijanska momčad - rekao je Di Caro i dodao:

- To naravno ne znači da je Dinamo odmah postao Real Madrid, ali igrao je bolje od Atalante, zabio tri gola u prvom, a četvrti u drugom poluvremenu, za razliku od Atalante koja se nije snašla. Ne treba raditi dramu, Atalanta mora izvući pouku iz ovoga, analizirati svoje greške i poboljšati ono što nije bilo dobro u nadolazećim utakmicama. Ne trebamo odmah očekivati da Atalanta prođe dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera