Obavijesti

Sport

Komentari 7

Tata, bit ću bolji: Sinova bivših igrača ima za cijeli jedan klub

Tata, bit ću bolji: Sinova bivših igrača ima za cijeli jedan klub
1

Bivši vrhunski nogometaši obožavaju usmjeravati sinove ka nogometu, a danas ih u svijetu ima toliko da se može formirati cijeli jedan klub s igračima čiji su očevi imali zvjezdane karijere

VIDEO

Kraj prošlog tisućljeća i početak novog obilježili su igrači poput Zinedinea Zidanea, Ruuda Gullita, Garryja Nevillea i mnogih drugih, a s teretom njihove igračke veličine i karizme danas se moraju nositi njihovi sinovi koji također streme ka visokim nogometnim ciljevima.

Justin Kluivert (19)

Sin je legendarnog Nizozemca Patricka Kluiverta. Društvene mreže još su prije desetak godina oduševljeno slavile njegove poteze u mlađim dobnim kategorijama Ajaxa i odmah se vidjelo da taj mali ima ono nešto. Već sa 17 godina našao se u prvoj momčadi Ajaxa, a prošlo ga je ljeto talijanska Roma kupila za vrtoglavih 17,25 milijuna eura. Nije taj njegov potez najbolje sjeo današnjem polufinalistu Lige prvaka, a nizozemski mediji raspalili su po dečku i Kluivertu starijem. Justin je za Romu ove sezone odigrao 31 utakmicu, uglavnom ulazeći s klupe, a zabio je dva gola i sedam puta asistirao. U Romi se najviše druži s mladim hrvatskim reprezentativcem Antom Ćorićem. Justin ima i dva brata koji nisu toliko uspješni. Quincy (21) nema kluba, a Ruben (17) brani boje Utrechta.

Maxim Gullit (17)

Teško je živjeti s bremenom ostavštine njegova oca Ruuda Gullita koji je bio kapetana nizozemske reprezentacije. Ruud je bio ofenzivni veznjak, a sin Maxim totalna je suprotnost. On igra na poziciji stopera, krasi ga dobra lijeva noga i neizostavan je član juniorske momčadi AZ Alkmaara iako je dvije godine mlađi od konkurencije. Inače, nećak je pokojnog Johana Cruyffa, a majka mu je Estelle Cruyff.

Joe van der Sar (21)

Otac Edwin van der Sar je 'samo' jedan od najboljih golmana svih vremena. Stvari su za njega tim teže jer je i sam golman. Uzor mu je otac, počeo je u Ajaxu s kojim je osvojio juniorsko prvenstvo u Nizozemskoj, a iako mu je otac direktor u klubu za njega tamo nije bilo mjesta. Ne, ne, nema nepotizma na Zapadu. Joe je morao ići težim putem, otišao je u omanji Ado Den Haag, a trenutno je u RKC Waalwijku u kojem strpljivo čeka priliku. Ove sezone branio je u dvije utakmice, a primio je dva gola.

Luca Zidane (20)

Zinedine Zidane nema problema s tim da svog sina uvrsti u početnih 11 Real Madrida. Luca je mladi francuski reprezentativac koji se više istaknuo teškim kiksevima, nego fantastičnim obranama, ali malo po malo stigao je do prve momčadi Reala u kojoj je nominalno treći golman iza Courtoisa i Navasa. Njegov stariji brat Enzo (24) igra u Rayu, ali nije toliko uspješan na poziciji ofenzivnog veznog, a tu su i Theo (16) i Elyaz 13) koji se kale u omladinskom pogonu Real Madrida. Kada pogledate igračku karijeru Zinedinea Zidanea jasno je da je iluzorno očekivati da itko od sinova napravi i približnu veliku karijeru kao bivši francuski reprezentativac, a sadašnji trener Real Madrida.

Sveinn Aron Gudjohnsen (20)

Igra napadača, kao i njegov otac Eidur koji je zvjezdani status dosegao u Chelseaju i Barceloni. Član je talijanskog drugoligaša Spezije, a trenutno je na posudbi u talijanskom trećeligašu Ravenni za koju je u devet utakmica jednom zabio i jednom asistirao. Sveinn je nogometno stasao u Barceloni, igrao je i na Islandu, a sad se kali u Italiji.

Nije to sve, ima plavokosi Eidur još sinova i 'razbacao' ih je po Europi. Velika nada u omladinskom pogonu Real Madrida je Andri Lucas (17) kojeg označavaju najvećim potencijalom islandskog nogometa. Također je napadač, a za islandsku U-19 selekciju u pet je nastupa dvaput zabio. Sponzorski ugovor s njim već je potpisao Nike, a Real ga je preoteo Espanyolu i čvrsto vezao ugovorom. Obećava i Daniel Tristan (11) koji je prošlo ljeto preselio u redove Barcelone.

Ta tri mladića zalog su za nastavak čuvene nogometne loze Gudjohnsenovih koja traje više od 50 godina. Sve je započeo njihov djed, Eidurov otac Arnor koji je bio jedan od pionira nogometa na Islandu.

Tyrese Campbell (19)

Jako obećava i napadač Tyrese Campbell, sin Kevina Campbella, stasitog braniča koji je kultni status stekao u Arsenalu i Evertonu, a igrao je i za englesku reprezentaciju. Tyrese je na posudbi u engleskom trećeligašu Shrewsburyju za koji je u 32 utakmice zabio 15 golova, a ugovorom je vezan za Stoke. Počeo je u Manchester Cityju, ali tamo nije dobio ozbiljnu šansu.

Harvey Neville (16)

Otac mu je Phil Neville, ujak mu je Gary, a obojica su bili genijalni braniči. Harvey to sigurno neće biti jer ga više zanima uloga kreatora u veznom redu. Iako je još golobradi mladić, već je igrao za mlađe kategorije Cityja i Uniteda, a okušao se i u Valenciji u vrijeme trenerskog stolovanja njegova oca i ujaka u tom španjolskom klubu.

Maurizio Pochettino (18)

Otac mu je Mauricio Pochettino, a razlika između njih je samo jedno slovo u imenu. Mladi Argentinac Maurizio nastupa za Tottenhamovu U-23 i U-18 momčad i strpljivo čeka promociju u seniore gdje ga raširenih ruku čeka otac. Opisuju ga kao krilnog igrača koji se voli zabadati u sredinu i zabiti gol više nego asistirati.

Daniel Maldini (17)

A kakva je tek dinastija Maldinijevih, pa oni su praktički izmislili nogomet! Pokojni djed Cesare bio je talijanski reprezentativac, obnašao je 'sve žive' funkcije u Milanu i talijanskoj reprezentaciji, a odgojio je i Paola Maldinija, jednog od najboljih igrača svih vremena. Paolo bez problema može konkurirati za najboljeg svih vremena na poziciji lijevog beka i stopera što dovoljno govori o kakvom se igraču radi, a tim putem želi i njegov sin Daniel. On igra na poziciji veznog igrača, jedan je od glavnih igrača Milanove U-19 momčadi, a ove je sezone u 25 utakmica zabio 10 golova uz jednu asistenciju. Ima i brata Christiana (22) koji igra u Alma Juventusu, talijanskom trećeligašu. Ipak, on nije toliko dobar kao Daniele koji je velika perspektiva.

Giovanni Simeone (23)

Sin je karizmatičnog trenera Atletico Madrida Diega Simeonea. Igra u Fiorentini, slovio je kao veliki potencijal, čak ima i šest nastupa za argentinsku reprezentaciju, ali u zadnje vrijeme svojim lošim igrama izluđuje fanove 'viola'. Otac Diego kazao je kako ga nikad ne bi doveo u Atletico Madrid. Fiorentina ga je platila vrtoglavih 15 milijuna eura, a on je ove sezone u 36 utakmica zabio samo osam golova uz šest asistencija. Ima i mlađeg brata Gianlucu (20) koji igra u argentinskoj Gimnasiji iz La Plate i polako se probija na ozbiljniju europsku scenu.

Khéphren Thuram-Ulien (17)

Lilian Thuram urezao se svakom hrvatskom navijaču u pamćenje nakon 1998. i SP u Francuskoj kada nas je srušio u polufinalu s dva gola. Danas ima legitimne nasljednike. Khéphren je defenzivni vezni u Monacu i ove je sezone debitirao za taj klub protiv Atletico Madrida u Ligi prvaka, trener je bio Thierry Henry. Njegov drugi sin Marcus (21) je totalna suprotnost. Marcus je napadač, a ove je sezone zabio 12 golova za svoj Guingamp. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu