Obavijesti

Sport

Komentari 2

Tata, ovo je za tebe: Gina je za Schumija nosila boje Ferrarija

Tata, ovo je za tebe: Gina je za Schumija nosila boje Ferrarija
5

Sin Michaela Schumachera, Mick (20), krenuo je očevima stopama, a kćer Gina Maria (22) obožava konjički sport pa je našla načina da ocu oda počast i na konjičkome natjecanju

VIDEO

Najveći vozač u povijesti Formule 1, Michael Scumacher (50), u prosincu 2013. godine je doživio tešku ozljedu glave na skijanju, a o njegovom se stanju kroz sve ove godine jedino zna da je - teško.

Pokretanje videa...

Michael Schumacher 02:18

Veliki je pilot 2014. iz bolnice premješten u svoj dom u kojem se o njemu, uz brojne liječnike, brinu supruga Corrina (50) te djeca Gina Maria (22) i sin Mick (20).

Sin ide očevima stopama i profesionalni je vozač, a Gina Maria obožava konje i bavi se konjičkim sportom.

- Otac me upozorio: 'O bolidu ne moraš toliko brinuti kao o konju. Auto jednostavno parkiraš u garažu i nemaš brige. Sa životinjama je drukčije. O svojem se konju moraš brinuti doslovno svaki dan' - objašnjava Schumijeva kćer.

Gina Maria je na konjičkom natjecanju u Veroni našla načina da oda počast svojem ocu. Na natjecanje je ujahala obučena u pilota Ferrarija, sa F1 zaštitnom kacigom na glavi, a i konj je bio u bojama glasovite 'scuderije' iz Milana čiji je zaštitni znak upravo: propeti konjić ('cavallino rampante').

I Corrina i Gina Maria već su nekoliko puta javno istaknule kako im briga za konje i uživanje u društvu tih plemenitih životinja silno pomaže da se lakše nose sa nesrećom koja se dogodila njihovom suprugu i ocu.

- U Švicarskoj, u Givrinsu, imamo ranč. Tamo organiziramo konjička natjecanja. I nikad ne zaboravljamo kome imamo zahvaliti na privilegiji što u tome možemo uživati. Taj mi je ranč Michael poklonio 2005. godine, za desetu godišnjicu braka - kaže Corinna.

- Kad je čuo da volim konje i da mi je san imati jednu takvu divnu životinju odveo me avionom u Dubai da odaberem arapskog konja kojeg želim. Sada imamo rančeve i u Švicarskoj i u Teksasu i to: sa 40 konja. Prvi je bio 'Tyson' iz Dubaija - objašnjava Corinna Schumacher koja je od 2010. osvojila brojna konjička odličja.

Supruga Michaela Schumachera podsjeća kako joj je prije dosta godina rekao da će njihova kćer, unatoč Corinninim sjajnim rezultatima, biti još bolja od majke:

- Gina od malena dijeli moju strast baš kao što Mick obožava F1 poput oca. Još dok je naša Gina bila dijete Michael mi je rekao: 'Bit će bolja od tebe u konjičkom sportu jer ona zna i ne udovoljiti baš svemu što konji žele nego shvaća kako iz njih izvući najviše da dođe do rezultata koji želi' - rekla je Ginina mama i Michaelova supruga, Corinna Schumacher.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Gina Schumacher Offical (@gina_schumacher)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM

Pokretanje videa...

15:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica