Obavijesti

Sport

Komentari 46

Televizija ne da rezervni dres: Hajduče, izvoli cijeli biti - bijeli

Televizija ne da rezervni dres: Hajduče, izvoli cijeli biti - bijeli
1

Iz jednog i drugog tabora dolaze najave visokih tenzija i očekivanja od derbija, moj zadatak je zadržati mir i stabilnost momčadi, omogućiti svima da se dobro osjećaju i prezentiraju dobar nogomet...

VIDEO

Uoči početka press konferencije trenera Hajduka Željka Kopića, koga sutra od 15:00 sati čeka prvi veliki derbi protiv Dinama u Maksimiru, iz Hajduka su izvijestili kako će na traženje povjerenika za natjecanje i vlasnika TV prava Hajduk nastupiti u kompletno bijeloj varijanti dresa.

Hajduk je dosad u nekoliko navrata na Maksimiru igrao u trećoj, sivoj garnituri dresova koja može stvoriti probleme gledateljima na stadionu i televiziji pa je nositelj prava Hrvatski telekom iskoristio mogućnost i zatražio Hajduk da u cijelosti bude bijeli, kako je to godinama prije već nosio u Zagrebu.

Kako je prošao baršunasti auto i komu je brat kuhar Esplanade
Kako je prošao baršunasti auto i komu je brat kuhar Esplanade

Moramo biti koncentrirani

Kopić je izvijestio kako su mu na raspolaganju svi igrači osim duže ozlijeđenih Futacsa, Carbonierija i Memolle, te kako će popis putnika odrediti nakon današnjeg treninga.

- Vjerujem u svoju momčad i ono što možemo napraviti u Maksimiru, moj osjećaj je dobar, vjerujem da svi zajedno možemo napraviti kvalitetne stvari. Miran sam pred ovu utakmicu, jedva čekam početak i da na terenu prikažemo sve ono što radimo na treninzima - kazao je Kopić.

Nakon Vinkovaca kazali ste da neke stvari treba popraviti, prije svega pogreške u startu utakmice. Dinamo ne prašta pogreške, stoga, koliko je svođenje pogrešaka na minimum ključ dobrog rezultata?

- Uoči Vinkovaca sam kazao da će kvaliteta terena diktirati igru. Imali smo određenih problema, no mi smo sve to izanalizirali i ukazali na pogreške. Svjesni smo da Dinamo ima visoku razinu individualne kvalitete i da nam treba visoka razina koncentracije i svega ostaloga što se postavlja pred igrače. Od prve sekunde moramo pokazati pravi nogomet.

Uvijek napadački, pa i u Maksimiru

Razlika na ljestvici je 12 bodova, a vi ste poznati da težite napadačkoj igri. Hoćete li tako igrati i u Maksimiru jer bi tri boda smanjila razliku i podigla tenzije?

- Svjesni smo stanja na ljestvici, ali u pripremi ne razmišljamo o bodovnom stanju, nego o zahtjevima koje stavljamo pred momčad. Naša tendencija je da mi diktiramo igru, da igramo napadački, ofenzivno, ali smo i u defenzivi pokazali da zajedništvom, odlučnošću i taktičkom disciplinom možemo napraviti dobar posao. Tako radimo, tako treniramo i ne odstupamo od naših postulata igre.

Prekidi su jedna od vaših jačih strana, jesu li prekidi put do bodova?

- Kad smo dolazili u Hajduk, analizirali smo segmente u kojima Hajduk može biti jak, pogotovo jer veliki broj protivnika na Poljudu igra zatvoreno. Postoji par varijanti kako to riješiti. Udarcima izvana, prekidima, nabačajima s bokova... Na tome radimo, inzistiramo, i mislim da smo u dosta utakmica pokazali i kvalitetu izvođenja, i ofenzivni skok, i izravne udarce na gol iz prekida... Opasni smo, to je jedna od stvari na kojima temeljimo dosta toga.

Derbiji su uglavnom čvrsti, s malo šansi, ovaj bi mogao biti atraktivniji jer ste i jedni i drugi napadački iznimno jaki. Slažete li se?

- Tendencija je da se igra kvalitetan nogomet s puno čiste igre, napadačkih akcija, tako da će svi naši navijači i svi koji budu gledali utakmicu vidjeti jaki Hajduk.

Neutralizirati Soudanija

Dinamo je još uvijek bez poraza, vi ste od dolaska u Hajduk također bez poraza, koji će niz pasti?

- Oba niza zaslužuju respekt i potvrđuju kvalitetu momčadi, a to je preduvjet da derbi bude dostojan imena derbija.

Kako zaustaviti Soudanija?

- Dinamo ima individualnu kvalitetu i napadački potencijal, ali mi ne odstupamo od naših postulata. Pokušat ćemo i njega i sve druge neutralizirati, a isto tako u napadačkom dijelu iskoristiti slabosti protivnika, poentirati gdje vidimo našu priliku...

Što ćete poručiti igračima prije izlaska na teren?

- Iz jednog i drugog tabora dolaze najave visokih tenzija i očekivanja od derbija, moj zadatak je zadržati mir i stabilnost momčadi, omogućiti svima da se dobro osjećaju i prezentiraju gdje god igraju dobar nogomet. Specijalna motivacija pred ovu utakmicu nije potrebna, svi igrači jedva čekaju uzlazak na teren i dobar i kvalitetan nogomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu