Obavijesti

Sport

Komentari 125

Nadal je u finalu Pariza! Pomeo je 'Chatrier' s velikim Rogerom

Nadal je u finalu Pariza! Pomeo je 'Chatrier' s velikim Rogerom
14

Ivan Dodig i Tajvanka Chan pobijedili su Matu Pavića i Kanađanku Dabrowski te obranili naslov u mixu! Rafael Nadal totalno je izdominirao Rogera Federera: 6-3, 6-4, 6-2 u dva sata i 25 minuta

VIDEO

Jedanaestorostruki osvajač Roland Garrosa Rafael Nadal prvi je finalist ovogodišnjeg Grand Slama u Parizu!

Kralju zemljanih terena to je 26. Grand slam finale u karijeri. U dva sata i 25 minuta Španjolac je pomeo teren 'Philippe Chatrier' sa velikim Rogerom Federerom: 6-3, 6-2, 6-2.

- Igralo se po jako teškim uvjetima, vjetar je dosta utjecao na tijek meča. Svaka čast Rogeru na meču, a navijačima hvala na sjajnoj atmosferi. Jedva čekam nedjelju i moje dvanaesto finale Pariza - pričao je Nadal koji u Parizu ima 'jednostavan' skor što se finala tiče: ako je u finalu onda osvaja!

French Open - Roland Garros

Na Roland Garrosu Švicarac nije pobijedio Nadala niti jednom u karijeri. U Parizu su zadnji put igrali 2011. I tada u finalu. Nadal je pobijedio 3-1 u setovima.

U dosadašnjih 15 mečeva na zemlji Nadal ima 13 pobjeda, a na Roland Garrosu svih šest u jednako toliko mečeva. Ukupno je ovo njihov 39. međusobni dvoboj, Španjolac vodi s 24-15.

Federer se Grand slamu u Parizu vratio nakon četiri godine i došao daleko, do polufinala, ali... Preko Nadala se na zemlji n-e m-o-ž-e.

French Open - Roland Garros

Španjolski tenisač u finalu će igrati protiv boljega iz meča Novak Đoković vs. Dominic Thiem. U prvom polufinalu drugi tenisač svijeta pobijedio je trećega s ATP ljestvice, a u drugom igraju najbolji (Đoković) i četvrti tenisač planete. Sportski spektakl u Gradu svjetlosti!

Naš Ivan Dodig s Tajvankom Latishom Chan obranio je naslov pobjednika u mješovitim parovima u Roland Garrosu nakon što su u finalu svladali Matu Pavića i Kanađanku Gabrielu Dabrowski sa 6-1, 7-6(5) poslije sat i dvadeset minuta igre!!! Prvi je to put nakon 55 godina da je u Roland Garrosu obranjen naslov u miksu.

Poznate su i finalistice Roland Garrosa. Za naslov će igrati Čehinja Marketa Vondroušova i Ashleigh Barty, prva Australka u RG finalu od 2010. Vondroušova je u polufinalu sa 7-5, 7-5 bila bolja od Britanke Johanne Konte, a Barty je sa 6-7, 6-3, 6-3 svladala Amerikanku Amandu Anisimovu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka