Obavijesti

Sport

Komentari 73

Potpuni kolaps Hrvatske! Litva nas razbila i udaljila od SP-a...

Potpuni kolaps Hrvatske! Litva nas razbila i udaljila od SP-a...
1

Hrvatski košarkaši su došli i do šestog poraza u kvalifikacijama za SP (79-62). Litva nam je održala pravu lekciju iz košarke i s pola snage nas razbila. Najbolji kod nas bio je Bilan sa 12 koševa...

VIDEO

Očekivala se dominacija Litve, a to se i dogodilo. Pokazali su svoju snagu od početka i nismo im mogli parirati i lako su došli do prednost od 15 razlike. No, ako ne možemo tehnički, onda možemo s borbenošću!

Bili su hrvatski košarkaši sve agresivni i nagrada je stizala u obliku laganih koševa. Odlično smo se držali do sredine treće četvrtine i čak izjednačili u jednom trenutku te se cijelo vrijeme držali na zaostatku od pet, šest razlike. A onda debakl.

Litvanci su nas malo malo šamarali s tricama i razlika je ubrzo postala dvoznamenkasta. Kod naših je tad došlo do blokade, poklanjali su lagane koševe Litvi, a nisu mogli pogoditi ni tablu. Vikao je Anzulović na time-outu kao lud na igrače, ali ni to nije pomoglo. Malo Kalnietis, malo Seibutis s kanonadom trica i prošla nas je Litva kao plitak potok.

Čak je na kraju razlika i pristojna za razliku kako je to u igri izgledalo. Litavci su se smilovali i potpuno se opustili pred kraj utakmice, što smo mi iskoristili. 

Treba priznati kako je Litva puno jača momčad od nas u izostanku igrača iz Eurolige i NBA jer imaju puno širu bazu igrača, ipak je košarka u Litvi nacionalni sport. Stoga ni ne čudi ovakav rezultat, no moglo se to puno bolje odigrati. Imali smo užasnu šutersku večer, a oni su imali sjajnu.

Pomalo je nevjerojatno da je naš najbolji tricaš Tomislav Zubčić imao tricu 0 od 7, a do kraja je uspio zabiti pokoju. No još više čudi to da nijednu minutu nije dobio jedan od najboljih igrača ABA lige Luka Božić koji je grijao klupu u Vilniusu.

Domaćine su do devete pobjede u deset kola predvodili Renaldas Seibutis sa 15 koševa i pet skokova, Martynas Echodas sa 12 koševa i 10 skokova, te Rokas Giedraitis sa 10 koševa. U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Miro Bilan sa 12 koševa i tri skoka, Tomislav Zubčić sa 11 koševa i pet skokova, te Jakov Mustapić sa 10 koševa i šest skokova.

Hrvatska je ovim porazom na omjeru 4-6 i dovela se u tešku situaciju, no i dalje postoji nada.

U posljednjem susretu 10. kola skupine J kvalifikacija za svjetsko košarkaško prvenstvo, Poljska je u Gdanjsku pobijedila Italiju 94-78 i tim rezultatom još više udaljila hrvatsku reprezentaciju od SP-a 2019. u Kini.

To znači da bi Poljaci u zadnja dva kola morali izgubiti obje utakmice kako bi Hrvatska prošla dalje. Na gostovanju u Hrvatskoj 22. veljače, ali i kod kuće od Nizozemske u zadnjem kolu tri dana kasnije.

Ukoliko se to ne dogodi, hrvatski košarkaški dom će zatvoriti svoja vrata na tri godine. Propustit ćemo SP pa tako i Olimpijske igre, a idući na rasporedu je tek Euro 2021. Do tad će neki naši igrači ostariti i više neće moći pomoći reprezentaciji u količini u kojoj su do sad pomagali.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve