Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Tetovirat ću sve zlikovce koji su se ikad pojavili u Batmanu'

'Tetovirat ću sve zlikovce koji su se ikad pojavili u Batmanu'
6

U regionalnoj košarkaškoj ABA ligi možda nemamo od glave do pete iscrtanog sportaša kao nekad Dennisa Rodmana u Bullsima, ali košarkaši vole tetovaže. Ovo je priča o četvorici tattoo-ljubitelja ABA lige...

VIDEO

Tetovaža je osobni izbor. Nekima ukras, a neki ni pod prijetnjom ne bi u tattoo-studio. Ali da su tetovaže već duže vrijeme hit kod mnogih sportaša - jesu, definitivno.

NBA je puna tetoviranih nadlaktica, ramena, leđa. OK, ova generacija nema svog Rodmana tetoviranog od glave do pete, ali mnogi idu po crteže, poruke, simbole...

Markota: Život u tetovažama

ABA, najkvalitetnije regionalno sportsko natjecanje, u tom smislu nije iznimka. Ni najmanje.

Najzanimljivije ukrase na tijelu u košarkaškoj ABA ligi imaju krilni centar Cibone Damir Markota, igrač Partizana Nikola Janković, Edwin Jackson iz Budućnosti i centar Crvene zvezde i njemačke reprezentacije Maik Zirbes.

Damir Markota, košarkaš Cibone poznat po tome da se često počasti tetovažaom, ističe da su slike po tijelu vezane za njegov život, a posebno su mu drage one koje je posvetio najmilijima, kćerki i majci:

- Teško mi je izdvojiti bilo koju, sve su vezane za moj život u nekom određenom razdoblju. Npr. prvu tetovažu sam posvetio majci, a posljednja koja je nedavno završena je ime moje kćeri. Ako treba izdvojiti eto neka budu te dvije premda su mi i ostale drage. Ono što znam, neću se prestati tetovirati. Sad prelazim na nogu, imam neke ideje, ali o tom, potom - rekao je Markota.

Jackson: Obitelj i... 'Pingvin'

Svi zlikovci iz Batmana

Edwin Jackson, igrač Budućnosti, uskoro će imati dovršenu novu tetovažu.

- Trenutno radim na jako interesantnom motivu, sa temom iz kultnog filma 'Batman'. Imat ću crteže svih negativaca koji se pojavljuju u filmovima iz tog serijala. Prva tetovaža u životu bila je posvećena mojoj obitelji - kaže Jackson.

Zanimljiv je i Nijemac Maik Zirbes koji je na ruci ima tetovažu s likom svoje majke, a i sve ostale "slike" vezane su uz obitelj.

- Volim tetovaže, a na prvu sam otišao sa 17 godina. Posebno ističem lik moje mame, a i mnoge druge članove obitelji. Do sada imam sedam tetovaža - rekao je Zvezdin centar.

Janković: Tigar kao simbol snage

Nikola Janković, 'petica' Crno-bijelih, na lijevoj ruci ima tigra koji, kako sam kaže, simbolizira snagu.

- Generalno, nemam ništa specijalno i neku posebnu simboliku, ali sviđa mi se tigar kao životinja, njegove osobine, dominacija... Tigar predstavlja snagu i mislim kako na određeni način daje i meni neku pozitivnu energiju - objašnjava Janković.

- Druga tetovaža mi je na podlaktici, ona još nije gotova, ali uskoro bi trebala biti završena. To je neka moja životna priča. Poslije toga ću vidjeti hoću li dodati još koju, nisam odlučio niti mi se žuri - rekao je Partizanov centar.

Gola teta na leđima

Dennis Rodman, spomenut u uvodu, prvi je košarkaš koji je od obrane napravio milijunski posao. Dan-danas mnogi su sigurni kako je mnoge utakmice namjerno završavao bez ijednog poena samo da mu obrambeni učinak bude istaknutiji.

Rodman je jedan od najpoznatijih svjetskih ekscentrika i ljubitelja tetovaže.

Član drugog triptiha Jordanovih Chicago Bullsa (u kojem je silno važnu ulogu imao i naš velemajstor Toni Kukoč) na prsima ima tetovaže bikova, simbole istrcane na trbuhu, ramenima i vratu te - golu ženu preko cijelih leđa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener