Obavijesti

Sport

Komentari 19

Težak poraz Acinog Brazila od Češke, Australija u četvrtfinalu

Težak poraz Acinog Brazila od Češke, Australija u četvrtfinalu
4

Nakon velikih pobjeda protiv Grčke (79-78) i Crne Gore (84-73), Brazil na čelu s Aleksandrom Petrovićem propustio je priliku za ulazak u playoff SP-a u Kini porazom od Češke (91-73) i tako si 'zakomplicirali život'

VIDEO

Brazilska košarkaška reprezentacija, koju vodi hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović, u svom je četvrtom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Kini teško poražena u 1. kolu skupine K od Češke sa 71-93 (16-20, 16-25, 14-20, 25-28) u Shenzhenu i tako je stavljena u vrlo tešku poziciju.

Brazilci su pobjedom protiv Češke mogli osigurati prolazak u četvrtfinale SP-a kolo prije kraja natjecanja po skupinama, ali su odigrali očajnu utakmicu. Česi su preuzeli kontrolu rezultata od samoga početka susreta, njihova je prednost rasla iz minute u minutu da bi dosegnula i 15 razlike pred kraj prvog poluvremena.

Niti nastavak nije donio ništa dobrog za Brazil, Češka je nastavila s vrhunskom igrom poglavito u napadu, pa je vrlo brzo stigla i do 20 razlike (54-34), da bi pred kraj susreta u jednom trenutku bilo i najvećih +29 (85-56). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tomaš Satoransky je odigrao fantastičnu utakmicu sa 20 koševa, sedam skokova i devet asistencija, a odličan je bio i Ondrej Balvin sa 15 ubačaja i 11 skokova od Češke, dok su u sastavu Brazila najefikasniji bili Benite sa 12 te Barbosa i Huertas sa po 11 poena.

I Češka i Brazil sada imaju po tri pobjede i poraz, a u skupini su još SAD koje imaju tri pobjede i Grčka koja je na omjeru 2-1 prije njihova međusobnog susreta od 14.30 sati. Kako u posljednjem kolu igraju Brazil - SAD i Češka - Grčka, Brazilu će za prolazak u četvrtfinale najvjerojatnije trebati pobjeda protiv SAD-a.

Plasman u četvrtfinale u subotu je četvrtom pobjedom u isto toliko nastupa osigurala Australija koja je u susretu skupine L u Nanjingu svladala Dominikansku Republiku sa 82-76 (24-19, 16-19, 17-14, 25-24). Dominikanci su držali rezultatski priključak većim tijekom susreta, no Australci su sredinom posljednje četvrtine ipak pobjegli na 80-69 i do kraja susreta mirno zadržali prednost.

Patty Mills je sa 19 ubačaja i devet asistencija bio najbolji kod Australije za koju je Chris Goulding dodao 15 pogodaka, dok su Eloy Vargas sa 16 i Victor Liz sa 14 koševa bili najučinkovitiji kod Dominikanske Republike. Od 14 sati u ovoj skupini igraju Francuska i Litva.

Australija je na vrhu skupine sa 4-0, slijedi Francuska sa 3-0, Litva je na 2-1, a Dominikanska Republika na 2-2. (fh)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića