Obavijesti

Sport

Komentari 11

Thuramov sin u sezoni dao više golova nego on u cijeloj karijeri

Thuramov sin u sezoni dao više golova nego on u cijeloj karijeri
1

Legendarni francuski stoper ima svoje nasljednike. Nedugo nakon što mu je jedan sin debitirao za Monaco, sad ga je drugi pretekao po broju zabijenih golova

VIDEO

Ma koliko smo samo puta s bojazni u glasu spomenuli legendarnog Liliana Thurama, bivšeg francuskog reprezentativca koji nas je uništio na SP-u u Francuskoj '98. kada nam je utrpao dva gola u polufinalu. Da stvar bude gora, jedina dva gola u 140 nastupa za "tricolore".

Svetsko nogometno prventsvo Francuska 1998

Sad francuskim nogometom tradiciju nastavljaju njegovi sinovi. Jedan mu je sin Khéphren Thuram-Ulien (17), defenzivni vezni u Monacu, a njegov drugi sin je totalna suprotnost. Marcus je napadač, a ove je sezone zabio 11 golova za svoj Guingamp. Sveukupno je u tekućoj sezoni zabio 43% svih golova francuske ekipe, a tek mu je 21 godina.

Kao što je njegov otac zabio Draženu Ladiću, mladi je Marcus u Kupu zabio i Danijelu Subašiću. Tim je golom prestigao svog oca koji je u karijeri zabio 10 golova. Mlađi Thuram je karijeru počeo u Sochauxu gdje je preko druge momčadi došao do prve, a kasnije je otišao u redove svog današnjeg kluba Guingampa. 

Portugal vs France

Visok je i snažan poput oca, ali to koristi u napadačkom dijelu. S obzirom na 192 centimetara visine ima finu tehniku, ali i dribling. Igra i u mladoj reprezentaciji Francuske te je dosad zabio osam golova, a vjerojatno će, poput oca, u budućnosti nositi i dres seniora. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića