Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tko bi mogao na klupu: Kuže joj je najbliži, a Žuti samo želja

None Foto: REUTERS/PIXSELL 5

Igor Bišćan prenio mi je poruku igrača da ostanem u Dinamu. To mi mnogo znači, kaže Vahid Halilhodžić, koji danas mora odlučiti ostaje li trener u Maksimiru...

Ne znam, ne mogu ga puškom natjerati na ostanak, slegnuo je ramenima Zoran Mamić.

Na Vahinu odluku ne može utjecati nitko. Mamić je pokušao razgovarati, dao mu rok za odluku do četvrtka, no od Vahe ni glasa.

Veći dio svlačionice ga podupire, oni koji ne igraju, razumljivo, nemaju ništa protiv njegova odlaska.

- Kapetan momčadi Igor Bišćan prenio mi je poruku igrača da ostanem. To mi puno znači kao treneru i čovjeku - rekao je Halilhodžić.

Vjerujući kako će se ipak razići, Zdravko Mamić krenuo je u potragu za Vahinim nasljednikom. Nekoliko puta okrenuo je broj Josipa Kužea, koji je najizgledniji kandidat. Pod njegovim vodstvom Dinamo je igrao lepršavo, Mamić mu vjeruje, a dobio bi i veliki plus kod navijača, čiji je Kuže miljenik. Naravno, Kuže je podignuao cijenu Eduardu, Ćorluki, Modriću, Vukojevuću, što je vrlo važno kod Dinamova izvršnog predsjednika.

Kuže je izbornik Albanije, no ne bi bio velik problem raskinuti suradnju. Nikad nije krio da mu je Dinamo uvijek na prvom mjestu.

Sjetio se Mamić i Cice Kranjčara. Nekoliko puta rekao je da su njemu vrata Dinama uvijek otvorena, no problem je Dejan Savićević, predsjednik crnogorskog saveza. Cico je u odličnoj poziciji da odvede Crnu Goru prvi put na Europsko prvenstvo, tako da bi ga čelnici saveza vrlo teško pustili.

Vidjevši što je u kratkom roku napravio od Crvene zvezde, Mamić se sjetio i Roberta Prosinečkog!

- A zato mu je Zvezda ponudila novi ugovor... Iako mu vrijedi do ljeta 2012., već su mu ponudili novi - kažu novinari srpskog Žurnala.

No Žuti neće tek tako okrenuti leđa Zvezdi, koja mu je dala prigodu.

Kandidati za 'modru' klupu

Josip Kuže (70%) - Zdravko Mamić zvao ga dvaput

Dinamo je pod njegovim vodstvom 2005/2006. igrao lijepo i atraktivno. Afirmirao je Modrića, Ćorluku, Eduarda... Mamić ga je zvao dvaput da se vrati.

Zlatko Kranjčar (20%) - Cico bi želio, no Savićević ne da

Veliki dinamovac, jedan od najboljih hrvatskih trenera. Htio bi u Dinamo, no ima sjajne rezultate s Crnom Gorom i predsjednik Savićević ne bi ga pustio.

Robert Prosinečki (10%) - Voli Dinamo, no male su šanse

Robert Prosinečki u samo nekoliko mjeseci podignuo je posrnulu Crvenu zvezdu. Igraju od noge do noge, brzo, nogomet kakav u Dinamu želi Zdravko Mamić.

Komentari (25)
  • glupavi novirani, covjek se jos nije ni izjasnio zelili li ostat il otic a kamoli otišao iz dinama a vec tražite novog...e da, kad se nema o kom pisat onda treba samo srat po drugima i izmišljat!..bdw.VAHA OSTANI!

    27. 4. 2011,   21:37
  • Mi nećemo ni cara ni kralja, mi hoćemo Vahu za trenera!

    27. 4. 2011,   21:18
  • Mislim da je Goran Vučević pravi izbor...Njegovim sjedanjem na klupu Dinamo bi dobio novog Josea Mourinha,njegovo poznavanje nogometa je nedvojbeno a trenerski talent je iskazao u Hajduku...Gorane,nebrušeni dijamante čekamo te!

    27. 4. 2011,   21:43