Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tko bi rekao? Sjajna Hrvatska zaustavila Njemačku u Areni

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Obranili smo se i proslavili bod ravan pobjedi. Nećemo s njim na SP ni na EP, ali znamo da ima tu "štofa". Što se god dogodilo u Hannoveru za tri dana, već su za ovo zaslužile peticu

Veliki "bod" hrvatskih rukometašica u povijesnom nastupu u Areni Zagreb. Bez internacionalki, bez Podravkinih igračica, pa onda i još s novim problemima otkazivanjem onih koje su trebale biti tu (Glavan, Domjan, Boras) remizirale su s Njemačkom (21-21). Nije se očekivalo, ne protiv Njemačke u najboljem sastavu protiv koje ljetos ni mi u najboljem nismo mogli u kvalifikacijama za SP, pa to trebaju shvatiti kao kompliment.

POGLEDAJTE GALERIJU
None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL 56

S obzirom na termin, čak su imale i pristojnu podršku s tribina, uglavnom klinci i klinke. Zgodna kulisa, pa onda još i na terenu zgodno je bilo vidjeti da je u prvih sedam njih pet iz Lokomotive. Krenule su sestre Posavec, Kalaus, Šenvald i Pijević, uz "uljeze" Lacković i Vukojević. Petnaestak minuta trajala je borba dok Njemice nisu malo pojačale intenzitet (9-5). Ništa nenormalno, reklo bi se.

Pijević čitala sve

No, onda je Šoštarić dobio agresivnost s Mrazović i Lisjak u obrani, snagu s Prkačin koja ju još uvijek mora naučiti kontrolirati, dok su gošće izgubile preciznost dok je Naidzinavicius bila na klupi. Bolk, koliko god dobra bila, nije mogla baš sama, pa smo do poluvremena bili samo korak kraći (11-12).

Igrali smo u skladu s mogućnostima jer nije bilo realno da se pita Lokomotivu i ostatak hrvatskih klubova pokraj Bietigheima i Thuringera, pa se stanje "unormaliziralo" kada su Njemice ponovno bile na +4. Međutim, Šoštarić je na klupi našao Čivljak i Schuster i vratili smo se u 53. minuti na 20-21. S naglaskom da je Stela Posavec, naša lokomotiva, tada bila na klupi.

Hrvatske i njemačke reprezentativke odigrale prijateljsku utakmicu u Areni Zagreb | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pijević (15 obrana) je čitala sve, čak i previše i dala nam priliku da to materijaliziramo. Nismo uspjeli tri puta u nizu, ali nisu ni Njemice, pa je Prkačin 45 sekundi prije kraja proparala mrežu. Obranili smo se i proslavili bod ravan pobjedi. Nećemo s njim na SP ni na EP, ali znamo da ima tu "štofa". Što se god dogodilo u Hannoveru za tri dana, već su za ovo zaslužile peticu.

Arena Zagreb, gledatelja 2000:

Hrvatska - Njemačka 21-21 (11-12)

 

Komentari (1)
  • Eva, sine☺️, naslov je neki dan ipak bio u redu 😄

    23. 10. 2019,   20:55