Obavijesti

Sport

Komentari 34

Tko će do Arene? Osijek protiv Dinama za finale Kupa u Puli

Tko će do Arene? Osijek protiv Dinama za finale Kupa u Puli
1

Cilj nam je što dulje ostati čvrsti i ne dopustiti im šansu. Izdržimo li do poluvremena bez golova, šanse će nam rasti u nastavku. Moramo se bacati na glavu, rekao je trener Osijeka

VIDEO

Emocije postoje, Osijek je klub za koji sam oduvijek htio zaigrati i to mi se i ostvarilo, ali ja sam profesionalac. Pobijedit ću ih, najavio je trener Dinama Nenad Bjelica (47) novi okršaj protiv bivšega kluba, ovaj put u polufinalu Kupa na Maksimiru (18 sati, HTV2). I tu nema pravo na kiks.

Dosadašnje dvoboje na klupi “modrih” Bjelica je uspješno odradio, Zorana Zekića pobijedio je sva tri puta uz samo jedan primljeni gol, a ovaj put na drugoj će mu strani biti 12 godina mlađi kolega Dino Skender (35), kojemu utakmica dolazi u nezgodnoj poziciji, nakon poraza od Istre u Puli.

- Ne smijemo krenuti naglavačke i ludovati od početka utakmice. Dinamo je moćan i za europske prilike, a ne samo hrvatske, i kaznit će i najmanju pogrešku - rekao je Skender.

- Postavit ćemo defenzivni blok, bit će opasno budemo li se previše otvarali. Cilj nam je što dulje ostati čvrsti i ne dopustiti im šansu. Izdržimo li do poluvremena bez golova, šanse će nam rasti u nastavku. Moramo se bacati na glavu kako bismo parirali Dinamu - dodao je najmlađi trener HNL-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trener Osijeka najavio je kako neće ništa kalkulirati i na teren će izvesti najjače što ima, a tako će postupiti i sugrađanin mu Bjelica. Doduše, izvan stroja su Mario Gavranović i Marin Leovac.

- Imamo na raspolaganju 25 igrača, u zadnjim utakmicama pokazali smo da nema ni psihičkog ni fizičkog umora zbog rotacija - rekao je Bjelica.

- Zekić je u tri godine ostavio golemi pečat u Osijeku. Došlo je do zasićenja i zamora, ali nitko mu to ne može oduzeti. Skender je pokazao puno talenta u četiri utakmice na klupi - dodao je.

Inače, Bjelica je u igračkoj karijeri odigrao samo pet utakmica u Kupu, i to protiv Inkera (dvije), Orijenta, Cibalije i Hrašća u Turopolju prije 19 godina. Nije zabio gol ni u jednoj utakmici.

U osječkim kularima kruži priča da bi u konkurenciji mogao biti povratnik Petar Bočkaj, koji je u zadnje četiri sezone zabijao u Kupu.

- Odličan je igrač i ima jako lijepu lijevu nogu. Kleinheisler je igrač velikog potencijala. Opasan je i Mirko Marić - rekao je Nenad Bjelica.

S obzirom na ritam utakmica oko Uskrsa, igračima će dati dva i pol dana slobodno nakon Kupa, a feštu povodom naslova mogao bi organizirati nakon nove utakmice u Gradskom vrtu u subotu. Finale Kupa je 22. svibnja u Puli, mjestu čuvenoga rimskog amfiteatra.

U drugom polufinalu sutra se sastaju Inter i Rijeka u Zaprešiću (18).

  • 12 golova zabio je ove sezone Mislav Oršić, prvi strijelac Dinama. Još mu jedan gol nedostaje da dostigne najefikasniju sezonu karijere, onu u Ulsanu 2017., a 12 je zabio i za Inter još u sezoni 2012/13. Ima i šest asistencija.
  • SJAJAN U KUPU Dinamo nije primio nijedan gol cijele prošle godine u Kupu, a igrao je pet utakmica. Među njima su bili okršaji protiv Rijeke (3-0) i Hajduka (1-0), Sloge Mravince (1-0), Zeline (4-0) i Slavena (1-0).
  • 16 golova zabio je Mirko Marić ove sezone za Osijek, od čega 14 u HNL-u i dijeli prvo mjesto ljestvice strijelaca. Šest je puta asistirao i svaki put kad je bio u zapisniku (37 utakmica) i igrao.
  • SEDAM GODINA Zadnji put Osječani su igrali protiv Dinama 2012., i to u finalu na dvije utakmice. Nakon 0-0 u Gradskom vrtu, ‘bijelo-plavi’ izgubili su na Maksimiru 3-1. To im je bio drugi finale, Kup su osvojili 1998/99.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram