Obavijesti

Sport

Komentari 25

Tko će uz Dilavera? U vatru bi mogao Gvardiol, može i Ademi

Tko će uz Dilavera? U vatru bi mogao Gvardiol, može i Ademi
1

Dino Perić i Kevin Theophile-Catherine neće moći igrati protiv 'građana' jer imaju tri žuta kartona. Kobne su bile 13. i 19. minuta kod Atalante (2-0) te se sad postavlja pitanje tko će zaigrati uz Emira Dilavera...

VIDEO

Ostaviti mladog Gvardiola da pomogne juniorima u posljednjem jurišu na playoff Lige prvaka za mlade ili ga baciti u vatru protiv izrazitog favorita s Otoka? Povući Ademija koji na poziciji stopera može odigrati na visokoj razini, ili pak spustiti Moru koji bi mogao iznositi loptu, ali bi ipak bio slabiji u duelu od kapetana Dinama?

Ne očajavajte, Dinamo je i dalje favorit za treće mjesto i EL!
Ne očajavajte, Dinamo je i dalje favorit za treće mjesto i EL!

Pitanja su to koja se postavljaju nakon što su u Milanu protiv Atalante (2-0) treći žuti karton dobili stoperi Dino Perić i Kevin Theophile-Catherine. Francuz je morao zaustaviti kontranapad tzv. profesionalnim prekršajem jer je to moglo biti puno opasnije za gol Dinama, Dok je Dino Perić nakon 'tunela' na centru srušio Papua Gomeza te tako dobio treći akumulirani žuti karton.

Emir Dilaver vratio se u ritam nakon problema s ozljedom te je on sigurno jedan od stopera na utakmici protiv Cityja. Kako je Lešković out do kraja sezone, a spomenuti je dvojac kartoniran, ostaje upražnjeno mjesto drugog stopera. Teško da će Bjelica u ovakvoj situaciji posegnuti za 3-5-2 ili 5-3-2 sustavom, pa protiv Cityja možemo očekivati Dinamo s četvoricom u zadnjoj liniji.

Pep: Dinamo? Povest ću dosta igrača... Fokus je na prvenstvu
Pep: Dinamo? Povest ću dosta igrača... Fokus je na prvenstvu

Stojanović na desnoj i Leovac na lijevoj strani ne bi smjeli biti upitni. Teško da itko od spomenutog dvojca može odigrati utakmicu na razini primjerice kapetana Ademija. On je svakako jedan od rješenja za spuštanje u zadnju liniju. Pitanje je kako bi se to odrazilo na pokrivanje sredine terena gdje će vjerojatno uskočiti Amer Gojak ili možda i Marko Đira.

Hajdukovac ima priliku postati heroj Dinama: Darijo, spašavaj!
Hajdukovac ima priliku postati heroj Dinama: Darijo, spašavaj!

Drugo je rješenje povlačenje Joška Gvardiola iz juniorske momčadi. Sedamnaestogodišnjak je pokazao da je spreman potući se s trenutno malo snažnijim nogometašima od sebe, a Interu iz Zaprešića zabio j i gol glavom. Bez uvrede Zaprešićanima i treneru Toplaku, ne može se uspoređivati njihova igra i naleti 'građana', ali Gvardiol bi mogao biti bačen u vatru. No, tu su i juniori...

GNK Dinamo i NK Inter Zaprešić u 14. kolu Prve HNL na stadionu u Maksimiru

Naime, juniorima je protiv Cityja u zadnjem kolu potreban bod kako bi osigurali plasman u 1/16 finala Lige prvaka za mlade, dok bi s pobjedom mogli preskočiti Atalantu ako oni izgube od Šahtara, ali teško je to očekivati. No, mogu mladi Dinamovci dogurati daleko, pokazali su to i prošle godine, pa sad ako treba i preko šesnaestine finala. Zato je pitanje hoće li Bjelica Jovićeviću uzeti Joška.

Naravno kako je seniorska Liga prvaka ipak korak više, ali veliku ulogu u tom raspletu ima i susret Srninog Šahtara protiv Atalante. Naravno da je promiješani City pobjediv na Maksimiru, ali oni imaju toliku rotaciju da su i s B momčadi izraziti favoriti. Onda prepustiti Gvardiola juniorima i nadati se Srninom pogurancu u Harkivu? Nenad Bjelica pred sobom ima velike odluke.

A tu je i pomalo zaboravljeni Moubandje. Znao je tu i tamo završiti na poziciji stopera, a 180 cm visoki švicarski reprezentativac svoju bi žilavost s boka mogao prenijeti na stopersku poziciju. Ili čak Nikola Moro, koji bi bio 'ball playing defender', ali pitanje je kako bi funkcionirao na poziciji koju nikad nije igrao.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet