Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tko ga ne bi htio! Prodaje se Schumijev šampionski bolid

None Foto: gtres/Gtres/PIXSELL, Pawel Litwinski / Sotheby’s

Ovim bolidom Schumacher je Ferrariju donio 11. konstruktorski naslov, a koliko je bio nadmoćan pokazuje podatak da je F2001 na svakoj utrci na kojoj je sudjelovao završavao na postolju

Najtrofejniji vozač Formule 1 u povijesti, veliki Michael Schumacher nalazi se u komi već četiri godine nakon teškog pada na skijanju u francuskom Meribelu. Schumi će se uskoro iz svojeg doma u Švicarskoj preseliti u SAD kako bi bio podvrgnut posljednjoj operaciji.

Strani mediji navode da će biti posljednja i neovisno o konačnom ishodu iste, liječnici će odustati od daljnjeg liječenja. Tako da nadamo se da će posljednja operacija konačno donijeti nekakve pozitivne rezultate.

A sada će njegov šampionski bolid iz 2001. godine na aukciju. Naziv bolida je Ferrari F2001 i njime je Michael osvojio svoju četvrtu od sedam titula svjetskog prvaka. Dražba će se održati u New Yorku.

Ovim bolidom Schumacher je Ferrariju donio 11. konstruktorski naslov, a koliko je bio nadmoćan pokazuje podatak da je F2001 na svakoj utrci na kojoj je sudjelovao završavao na postolju. Usput je postavio rekorde na mnogim stazama.

Schumacher je titulu 2001. godine također osvojio na dominantan način pobijedivši na 9 od 17 utrka, a na kraju je imao gotovo dvostruko više bodova od prvog pratitelja McLarenova Davida Coultharda.

Bolid je u voznom stanju s 3.0 V10 motorom koji radi na osam i pol tisuća okretaja te razvija 900 konjskih snaga. Bolid će se prodavati putem aukcijske kuće Sotheby's 16. studenog, a očekuje se da će doseći iznos od 4 milijuna dolara.

Komentari (18)
  • Da imam te novce ne bih ni sekunde cekao, bio bi kod mene sigurno

    28. 9. 2017,   15:58
  • Ferrari je kralj!

    28. 9. 2017,   15:59
  • Formula totalno izgubila čar koju je imala dok je šumi vozio još nekako a sad katastrofa

    28. 9. 2017,   19:00