Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tko je Dejan Veljković, čovjek zbog kojeg je priveden Leko

Tko je Dejan Veljković, čovjek zbog kojeg je priveden Leko
1

Dejan Veljković toliko je moćan da je u klubove postavljao svoje trenere kako bi kontrolirao situaciju u svlačionici. Toliko je moćan da je čak svoje igrače gurao u srpsku reprezentaciju iako u klubu nisu igrali ni minute!

VIDEO

Priča počinje ovako. Ako igrate u Belgiji, a prezime vam završava na "ić", sigurno je da je vaš transfer prošao kroz njegove ruke. Dejan Veljković (48) dugogodišnji je nogometni menadžer koji je igrače dovodio u belgijske klubove.

Uostalom, on i Bayat su dva najutjecajnija menadžera u Belgiji. Posljednjih godina bio je aktivan na  poslovima s Mechelenom i Lokerenom, gdje je dovodio puno igrača. Preko Veljkovića su Mechelen i Lokeren zaradili dosta novca, a između ostalih, sudjelovao je u dovođenju Karla Letice, Ivana Tomečaka. 

Novinar VTM-a Michiel Ameloot svjedoči o vrlo "intimnoj vezi" Ivana Leke i, kako ga belgijski mediji nazivaju, "zloglasnog" Veljkovića.

- Povezali su se nakon što je Veljković postao posrednik Lokerena. Doveo je Leku u klub kao igrača i također mu je dao njegov prvi trenerski posao u OH Leuvenu - tvrdi Ameloot. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako javljaju belgijski mediji, Veljković je osumnjičen i za namještanje utakmica, a navodno je policija pretresla i njegovu imovinu u Srbiji. Belgijski mediji tvrde da je Veljković toliko utjecajan da je jednom pomogao Anderlechtu da osvoji naslov.

Također, Veljković je u odličnim odnosima s mnogim nogometnim sucima, a u Belgiju je doveo jako puno hrvatskih, srpskih i bošnjačkih nogometaša. 

Kao nogometaš nije napravio nikakvu karijeru, igrao je za Eendracht Aalst, pa ga rijetki pamte iz tih vremena. No Belgiju je vidio kao zemlju s odličnom mogućnošću zarade. I objesio kopačke o klin i krenuo u menadžerske vode. Počinje dovoditi igrače u Eendracht Aalst, pa posao proširuje na Lierse, Mechelen, Kotrijk, pa do najvećih belgijskih klubova.

Igrači ga poštuju jer će napraviti sve za njih. Kada je Zvonko Milojević, golman Anderlechta, ostao paraliziran u prometnoj nesreći, Veljković mu je bio najveća potpora. I financijski i prijateljski. Kažu da je sve učinio kako bi mu pomogao. 

Veljković, osim nogometaša, radi i na dovođenju trenera. To je provjereni recept u kojem dovede trenera, pa ovaj kao protuuslugu uvodi njegove igrače. Drugim riječima, njegov trener i njemu ojača poziciju. Besnik Hasi, Peter Maes, Georges Leekens i Ivan Leko samo su neki od trenera koje je dove srpski menadžer.

Hasija je doveo u Anderlecht, Lokeren i Cercle Brugge, Petera Maesa u Lokeren, Mechelen i Genk, Leekensa, pogađate, u Lokeren i Mechelen, Leku u Brugge. Sa svojim trenerom Veljković ima potpuni uvid što se događa u klubu, kako razmišljaju njegovi igrači i slično,

No Belgijanci tvrde da su Veljkovićeve sposobnosti prevazišle belgijsku Jupiler ligu te da djeluje širom Europe. Ima dobre veze u Laziju gdje je doveo Milinkovića-Savića (Genk), Jordana Lukakua i Adama Marušića (KV Oostende)...

 Još veću moć ima u istočnoj Europi gdje redovno dovodi igrače na bogato rusko tržište. Primjerice, Hannija je iz Anderlechta odveo u Spartak Moskvu, Boussoufu iz Anderlechta u Anži, Joao Carlosa iz Genka u Anži, Legeara iz Anderlechta u Terek Grozni....

U svojoj domovini Srbiji je također jedan od moćnijih ljudi. Kada je Anderlechtov branič Ivan Obradović došao u Anderlecht 2016. godine, Veljković je organizirao da ga izbornik Slavoljub Muslin pozove u srpsku reprezentaciju. Igrač koji nije za Anderlecht odigrao niti jednu minutu postaje reprezentativac svoje zemlje.

Eh, da, možete dvaput pogađati tko je Muslimov menadžer i u koji ga je belgijski klub doveo.

Nije teško, je li? Veljković u - Lokeren...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub