Obavijesti

Sport

Komentari 96

Tko je nasljednik Luke? 24sata biraju najboljeg igrača Europe

Tko je nasljednik Luke? 24sata biraju najboljeg igrača Europe
2

Član žirija koji bira najboljeg nogometaša Europe u prošloj sezoni je i urednik 24sata Elvir Islamović. Ostala su trojica nominiranih, Virgil van Dijk, Cristiano Ronaldo i Leo Messi. Pobjednika doznajemo večeras

VIDEO

Virgil van Dijk, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. Taj je trojac preostao u završnom izboru za nagradu Uefina igrača godine koji je europska nogometna organizacija skratila s deset nominiranih. Pobjednika će objaviti ovaj četvrtak tijekom ceremonije ždrijeba grupne faze Lige prvaka u kojoj će se naći i Dinamo.

Pokretanje videa...

01:34

Ta je nagrada lani završila u rukama Luke Modrića koji je pobijedio Ronalda i Salaha, a za nasljednika hrvatskog kapetana najbolje kotira Van Dijk. Nizozemac je s Liverpoolom osvojio Ligu prvaka, bio je i najbolji igrač Premier lige te impresionira njegova pojava kao stožernog igrača obrane "redsa". U ukupno 50 nastupa u Premier ligi i Ligi prvaka s Liverpoolom uspio je zabiti šest golova.

Messi se vratio među završna tri nominirana kao dvostruki osvajač (2011. i 2015.), Argentinac je s Barcelonom osvojio La Ligu u kojoj je proslavio 36 golova u 34 utakmice, a u Ligi prvaka njegovih 12 u deset nastupa nije bilo Kataloncima dovoljno da izbore finale nakon onog čudesnog preokreta Liverpoola u polufinalu.

Biraju treneri i novinari, 24sata predstavnik Hrvatske

I Ronaldo je s Juventusom nastavio dominaciju u domaćem prvenstvu, Portugalac je bio skromniji od svog najvećeg rivala (6 golova u LP-u, 21 u Seriji A), ali zato je s reprezentacijom osvojio inauguralnu Ligu nacija. I igre s reprezentacijom također utječu u ovom izboru. Inače, Ronaldo je zasad stopostotan u ovom izboru koji je krenuo 2011. godine, ima tri nominacije i tri naslova (2014., 2016. i 2017.).

O pobjedniku, koji će biti proglašen u Monte Carlu na ždrijebu skupina Lige prvaka, odlučit će žiri koji čine 80 trenera svih klubova koji su protekle sezone sudjelovali u grupnoj fazi Lige prvaka i Europske lige te 55 izabranih novinara. Hrvatsku predstavlja urednik 24sata Elvir Islamović. Oni su između Ronalda, Van Dijka i Messija birali komu će dati pet bodova, tri, odnosno jedan. 

Nakon izbora na našem portalu moći ćete pročitati i ekskluzivan intervju s pobjednikom.

Također, tražit će se najbolji i u ostalim kategorijama; vratar (Becker, Lloris, Ter Stegen), branič (Alexander-Arnold, De Ligt, Van Dijk), veznjak (De Jong, Eriksen, Henderson), napadač (Mane, Messi, Ronaldo), najbolji igrač Europske lige (Giroud, Hazard, Jović) te najbolja nogometašica (Bronze, Hegerberg, Henry).

 

Poredak od četvrtog do desetog mjesta:

  • 4. Alisson Becker (Liverpool i Brazil) - 57 bodova
  • 5. Sadio Mané (Liverpool i Senegal) - 51 bod
  • 6. Mohamed Salah (Liverpool i Egipat) - 49 bodova
  • 7. Eden Hazard (Chelsea/Real Madrid i Belgija) - 38 bodova
  • 8. Matthijs de Ligt (Ajax/Juventus i Nizozemska) - 27 bodova
  • 8. Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona i Nizozemska) - 27 bodova
  • 10. Raheem Sterling (Manchester City i Engleska) - 12 bodova

Uefin igrač godine:

  • sezona 2010/11. - Lionel Messi
  • sezona 2011/12. - Andrés Iniesta
  • sezona 2012/13. - Franck Ribéry
  • sezona 2013/14. - Cristiano Ronaldo
  • sezona 2014/15. - Lionel Messi
  • sezona 2015/16. - Cristiano Ronaldo
  • sezona 2016/17. - Cristiano Ronaldo
  • sezona 2017/18. - Luka Modrić
  • sezone 2018/19. - ???
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani