Obavijesti

Sport

Komentari 161

Englezi Subine ranije izlaske s gol linije usporedili s dopingom

Englezi Subine ranije izlaske s gol linije usporedili s dopingom
1

Daily Mail analizirao je penale na utakmici Danska - Hrvatska i zaključio da je Subašić ranije izlazio s gola. Javio se i Graham 'tri žuta kartona' Poll, koji je to usporedio s dopingiranjem olimpijaca...

VIDEO

Tko o čemu, Englezi o penalima. Godine frustracije i gubitničkog mentaliteta kad se radi o penalima očito su ostavile traga na Englezima koji su, pazite sad, analizirali svaki penal na utakmicama Danska - Hrvatska i Španjolska - Rusija.

Ma tko još stoji na crti? Samo De Gea. Koji je spakirao kofere
Ma tko još stoji na crti? Samo De Gea. Koji je spakirao kofere

'Od 19 penala, 15 ih je trebalo ponoviti jer su Subašić, Schmeichel i Akinfejev ranije izašli s gola. De Gea je samo jedanput izašao ranije', piše Daily Mail, citirajući Fifino pravilo 14 o izvođenju penala i poziciji golmana.

- Golman mora ostati na crti dok igrač ne udari loptu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Strogo gledano, u pravu su. Ali to je pravilo kojeg golmani redovno krše, a suci jednostavno zažmire. Ne pamtimo slučaj kad je sudac ponovio penal jer je golman izašao s crte prije nego je igrač udario loptu. Znali su suci ponavljati penale jer je netko ranije ušao u 16 metara, ali zbog ovoga, rijetko, gotovo nikada. Ako ćemo gledati prema pravilima, Subašić, Schmeichel i Akinfejev izašli su ranije s crte prije nego je igrač udario loptu i to kod gotovo svakog penala.

No to je nešto što se tolerira, tako golmani krate kut i barem si malo povećavaju šanse. No one im ionako nisu dobre.

Njemački profesor koji je pratio statistiku penala u Bundesligi kroz period od 16 godina izračunao je da su igrači zabili 76 posto penala, a kad bi pucali visoko i pogodili okvir, zabili bi 90 posto penala.

Graham Poll, bivši engleski sudac, poznat po tome da isključuje igrača tek kad mu da treći žuti karton (pitajte Šimunića) ovo je usporedio s - dopingom?!

- Puno ljudi kaže da ako se već zna da će neki olimpijci uzeti nedopuštena sredstva da bi dobili prednost pred drugima, treba dopustiti svima da se dopingiraju. Čini se da Fifa ide istom logikom. Svi golmani izlaze ranije s crte, a suci ne primjenjuju pravila. Ne mogu shvatiti zašto je to tako teško - kaže Graham Poll.

Englezima ne smeta kad to i njihovi golmani rade. Recimo, na pamet nam pada Euro 1996. godine, polufinale protiv Njemačke. Izgubili su tada Englezi, kao i obično kad se pucaju penali, a Seaman je izlazio s crte kod svakog udarca. Kao i Köpke.

Tada je penal promašio Gareth Southgate, današnji izbornik Engleske.

VIDI OVO! Hrvatska ima drugi najljepši dres na Svjetskom. 

VIDI OVO! Ovo su najljepše navijačice sa Svjetskog prvenstva. 

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske