Obavijesti

Sport

Komentari 7

To je šampion! Prihvatio borbu samo 12 dana prije održavanja

To je šampion! Prihvatio borbu samo 12 dana prije održavanja
3

Roberto Soldić, prvak poljske MMA organizacije KSW, borit će se 1. prosinca protiv Viniciusa Bohrera. Soldiću su javili za meč u zadnji čas, kao pravi šampion, pristao je. Na istom eventu bori se i Antun Račić

VIDEO

Roberto 'RoboCop' Soldić (23), talentirani hrvatski MMA borac rodom iz Viteza u Bosni i Hercegovini,  1. prosinca u Poljskoj u KSW organizaciji u kojoj je aktualni prvak u velteru, borit će se protiv opasnog Brazilca Viniciusa Bohrera.  

POGLEDAJTE VIDEO 

'Moram pobijediti, nije bitno kako'

Soldić se nije ni trebao boriti, ali nakon što se ozlijedio Borys Mankowski, čiji je meč protiv Brucea Soutoa maknut s programa, organizatori su okrenuli Soldićev broj samo 12 dana prije početka borbe, a Roberto je, kao pravi šampion, prihvatio. 

- Na ovom eventu borit će se legende, pa kako bih mogao odbiti poziv da i ja budem dio toga? Borim se s iskusnim protivnikom, ima 22 borbe iza sebe i posebno je opasan na podu. No vrlo dobar je i u stojci. Moram ga ozbiljno shvatiti, ali moram ga i pobijediti, nije bitno kako. Uvijek ću biti gladan pobjeda - rekao je Soldić.

Naravno, u takvim uvjetima, u kojima je Soldić prihvatio borbu praktički u zadnji čas, čak i da izgubi od Brazilca, pojas mu nije u opasnosti.

- Morali smo pronaći neko drugo rješenje nakon otkazivanja borbe i našli smo ga u Robertu Soldiću, koji je proteklih godina postao jedna od najvećih zvijezda organizacije - rekao je suvlasnik KSW-a Maciej Kawulski.

Soldić je na 14 pobjeda i tri poraza, jedan od tih poraza bio je protiv Du Plessisa, sjajnog Južnoafrikanca, koji ga je iznenadio u travnju ove godine kad mu je uzeo pojas. No Soldić je uzvratio De Plessisu u listopadu brutalnim nokautom. 

Pojas je opet kod njega. 

Na istom eventu borit će se još jedan Hrvat, Antun 'Killer' Račić (21 pobjeda, osam poraza). Njemu će to biti treći nastup za organizaciju KSW, dosad ima dvije pobjede.

Račić se borit protiv Sebastiana Przybysza koji ima četiri pobjede i poraz.

Hrvatski borac nada se da bi ovom pobjedom mogao konkurirati za napada na pojas u bantam kategoriji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...