Obavijesti

Sport

Komentari 65

To smo čekali! Stipe u siječnju brani pojas protiv Ngannoua

To smo čekali! Stipe u siječnju brani pojas protiv Ngannoua
1

NAJIŠČEKIVANIJA BORBA Poznati UFC-ev komentator Joe Rogan nazvao je ovu borbu "najiščekivanijom desetljeća u teškoj kategoriji UFC-a". MMA svijet spreman je za spektakl najboljeg dvojca

VIDEO

Konačno se ostvarila želja većine obožavatelja i samog UFC-a - Stipe Miočić će 20. siječnja 2018. godine na UFC 220 u Bostonu braniti pojas protiv opasnog nokautera, kamerunske zvijeri Francisa Ngannoua. Čeka se službena potvrda UFC-a koja bi trebala stići danas ili tijekom sutrašnjeg dana, ali renomirani portali MMA Mania i MMA Fighting javljaju da je borba u siječnju gotova stvar.

UFC je dobio što je htio - napravio je nevjerojatan hype oko Ngannoua kao što je to bilo i s Conorom McGregorom, Rondom Rousey, Paige VanZant... i uspio profitirati od uloženog. Ngannou je ekspresno riješio Alistaira Overeema "aperkatom iz pakla" u prvoj rundi, preuzeo mjesto prvog izazivača i nakon Blitzkriega kroz teškašku kategoriju došao do napada na naslov.

Reklama koju je Ngannou dobio Stipe može samo sanjati, ali zato bi okus trebao biti puno slađi u slušaju da američki Hrvat dođe do pobjede i treće obrane pojasa zaredom. U njega se uvijek sumnja pa uvijek svima dokaže suprotno. A ovako je reagirao na činjenicu da će Ngannou biti njegov sljedeći protivnik. Slika govori više od tisuću riječi.

 

And still...

Objavu dijeli Stipe Miocic (@stipemiocicufc)

Treća obrana pojasa zaredom bit će ujedno i UFC-ev rekord. Teška kategorija općenito je poznata kao najteža za čuvanje pojasa. Samo petorica prije Miočića uspjela su ga obraniti dva puta - Randy Couture, Andrei Arlovski, Tim Sylvia, Brock Lesnar i Cain Velasquez.

Stipe je u nizu od pet pobjeda, a nakon što je nokautirao Fabricija Werduma preuzevši pojas, obranio ga je protiv Alistaira Overeema i Juniora Dos Santosa. Sve nokautima u prvoj rundi. S druge strane, Ngannou u UFC-u ima šest borbi i svih šest dobio je prekidom. Jedinu koju nije riješio u prvoj rundi bila je protiv Curtisa Blaydesa u Zagrebu.

A da spektakl UFC-a 220 bude potpun pobrinut će se i doglavna borba večeri u kojoj će se sresti Daniel Cormier i Volkan Oezdemir. Bit će to borba za naslov prvaka poluteške kategorije u koju DC ulazi nakon teškog nokauta od Jona Jonesa kojem zbog dopinga prijeti teška suspenzija i Oezdemira, koji skoro nije ni trebao nastupiti zbog tučnjave koju je izazvao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio