Obavijesti

Sport

Komentari 25

Tomasov opet zabio Sportingu, Napoli se oprostio od Europe...

Tomasov opet zabio Sportingu, Napoli se oprostio od Europe...
5

Marin Tomasov zabio je drugi gol Sportingu u dvije utakmice 1/16 finala Europske lige, ali nije bio dovoljan za njegovu Astanu da prođe dalje. Ispali su i Rog i Livaja, a prošli Ćorluka, Pivarić, Vrsaljko i Vargić

VIDEO

Nogometaši RB Leipziga, Atletico Madrida, Zenita, Lazija, Viktorije Plzenj i Lyona izborili su plasman u osminu finala Europske lige.

RB Leipzig je kod kuće izgubio od Napolija 0-2, no prošao je dalje jer je u prvom susretu slavio 3-1.

Napoli je poveo u 33. minuti golom Piotra Zielinskog. Insigne je pucao, vratar Peter Gulacsi odbio loptu, a poljski veznjak pospremio odbijanac. Napoli se u u 86. minuti golom Insignea približio čudu, no do kraja susreta nije uspio zabiti i treći gol koji bi talijanski sastav gurnuo u osminu finala. Marko Rog nije nastupio za Napoli.

Atletico je u Madridu pobijedio Kopenhagen 1-0, nakon što je u prvom susretu slavio 4-1. Strijelac jedinog gola bio je Kevin Gameiro u sedmoj minutu sjajnim udarcem s više od 20 metara. Šime Vrsaljko nije nastupio za domaći sastav.

Dinamo Kijev i AEK su odigrali 0-0, a dalje idu Ukrajinci nakon atenskih 1-1. Josip Pivarić nije nastupio za Dynamo, a Marka Livaje nije bilo kod gostiju.

Sporting i Astana su u Lisabonu odigrali sjajnu utakmicu koja je na koncu završila 3-3, no Sporting je sav posao obavio u prvom susretu u kojem je pobijedio 3-1.

Domaćin je poveo već u trećoj minuti golom Basa Dosta, a izjednačio je hrvatski nogometaš Marin Tomasov u 37. minuti. Bivši igrač Zadra, Hajduka i Rijeke zabio je pogodak i u prvom susretu, ali to nije bilo dovoljni za uspjeh njegove momčadi. Bruno Fernandes je u 53. minuti sjajnim golom s 30 metara doveo domaćine u novo vodstvo, a 10 minuta kasnije postigao je i svoj drugi pogodak na utakmici. Twumasi je u 80. smanjio na 3-2, a u posljednjim trenucima susreta izjednačio je Dimitri Šomko. 

Zenit je u Sankt Peterburgu pobijedio Celtic 3-0 i tako nadoknadio gol zaostatka iz prve utakmice. Pobjedu ruskom sastavu donijeli su Branislav Ivanović (8), Daler Kuzajev (27) i Aleksander Kokorin (61). Za goste je cijeli susret igrao Jozo Šimunović.

Lazio je u Rimu razbio Steauu 5-1 nakon što je u prvom susretu izgubio 0-1. Golove za talijanski sastav zabili su Ciro Immobile (7, 43, 71), Bastos (35) i Felipe Anderson (51), a tješni pogodak za rumunjski sastav zabio je Harlem Gnohere (82). Ivan Vargić nije branio za Lazio.

Lyon je s dvije utakmice pobjede izbacio Villarreal. Nakon domaćih 3-1, Francuzi su u Španjolskoj slavili 1-0 s igračem više, a gol je zabio Bertrand Traore.

Partizan je svoju europsku avanturu završio u Plzenju kod Viktorije koja je pobijedila 2-0 (ukupno 3-1) golovima Michaela Krmenčika i Aleša Čermaka.

Lokomotiv je u prvom susretu dana u Nici pobijedio 3-2, a u uzvratu na svom travnjaku 1-0. Utakmicu igranu u Moskvi na -11 stupnjeva Celzijusa odlučio je pogodak Igora Denisova u 30. minuti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener