Obavijesti

Sport

Komentari 21

Hewitt: Tomić je prijetio meni i obitelji, to je bilo maltretiranje

Hewitt: Tomić je prijetio meni i obitelji, to je bilo maltretiranje
1

Australski Davis Cup izbornik Lleyton Hewitt izjavio je da je u posljednjih 18 mjeseci doživio fizičke prijetnje od Bernarda Tomića, što ga je navelo da prekine sve kontakte s tenisačem hrvatskog podrijetla

VIDEO

Nakon prijetnji koje smo moja obitelj i ja primali tijekom posljednjih godinu i pol, ne vjerujem da bi itko želio imati posla s osobom koja govori na takav način - rekao je Hewitt na konferenciji za medije u Melbourne Parku, gdje je u četvrtak poražen u 1. kolu turnira muških parova na Australian Openu.

- Za mene je to na kraju bilo maltretiranje. Tu sam podvukao crtu i od tada nismo razgovarali. On neće igrati u Davis Cupu, dok god ja na to mogu utjecati - dodao je Hewitt.

Bernard Tomić je u prvom kolu Australian Opena poražen od Marina Čilića, nakon čega se na konferenciji za medije obrušio na Hewitta, optužujući ga da je favorizirao lokalne igrače pri dodjeli pozivnica za ovogodišnji Australian Open te je dodao da bi ga trebalo maknuti s izborničke pozicije.

- Iskreno, nitko ga više ne voli. Nadam se da će ga maknuti i da ćemo opet dobiti dobrog izbornika - rekao je prije tri dana 88. tenisač svijeta. 

Tennis - 2011 Wimbledon Championships - Day Six - The All England Lawn Tennis and Croquet Club

Problematičan igrač kojeg su optuživali i za namještanje mečeva

Osim što su ga dvaput izbacili iz Davis Cup reprezentacije, nekoliko je puta dobio kaznu zbog brze vožnje, a na Mastersu u Miamiju 2012. godine tražio je suca da s tribina izbaci njegovog oca, Hrvata, koji je preglasno komentirao njegovu igru. 

Bio je i pod sumnjom namještanja mečeva, a kritizirali su ga zbog toga John McEnroe i Novak Đoković. 

- To što radi Tomić nije dobro. On je OK dečko, ali nije posvećen sportu koliko bi trebao biti - rekao je Đoković.

Nisu ga te kritike dirnule pa je ubrzo nezainteresirano stajao na terenu protiv Mische Zvereva. U prvom kolu Wimbledona 2017. godine puštao je servise, nije ni pokušao vraćati, a izgubio je nakon sat i pol.

Iste je godine na turniru u Delray Beachu je namjerno slao loptice van. U Acapulcu je predao meč jer mu je bilo vruće. Temperatura je bila 27 stupnjeva, previše za dečka koji je odrastao na obali Australije gdje temperature u siječnju i veljači prelaze 39 i 40 stupnjeva.

Igrao s okrenutim reketom: Briga me, imam milijune

U meču u kojem je u Madridu 2016. godine izgubio od Fabija Fogninija u jednom trenutku okrenuo je reket i drškom pokušao vratiti udarac. 

- Baš me briga za tu meč-loptu. Bi li vas bilo briga da imate 23 godine i da vrijedite preko 10 milijuna dolara? - odgovorio je tada Tomić australskom novinaru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju