Obavijesti

Sport

Komentari 4

Tomislav Bušić: Nadu mi daje kum Nikica Jelavić

Tomislav Bušić: Nadu mi daje kum Nikica Jelavić
1

Bivša Hajdukovac Tomislav Bušić skrasio se u Maccabiju iz Petah Tikve. U Izraelu se osjeća kao kod kuće, a naročito ga inspirira Nikica Jelavić...

VIDEO

Jedan od brojnih darovitih mladića koji su zarana morali otići s Poljuda i sreću potražiti u drugim sredinama je napadač Tomislav Bušić, koji danas brani boje Maccabi Petah Tikve. Počeo je sjajno, već u drugoj sezoni zajedno sa Mladenom Bartolovićem podijelio naslov najboljeg strijelca Hajduka, bio je nezamjenjiv i u mladoj reprezentaciji, i onda potonuo u zaborav. Puno smjena trenera, loši rezultati kombinirani sa malo prigoda za igru i velikom konkurencijom narušili su mu samopouzdanje. Nije profitirao ni na šestomjesečnoj posudbi u kievskom Dinamu, pa je na koncu sa jedva 23 navršene godine morao u Izrael.
- Bilo pa prošlo, na vrijeme provedeno u Splitu se ne osvrćem. Sigurno da je moglo i trebalo biti bolje, no sad sam koncentriran na Maccabi – kaže Bušić koga je u novoj sredini zatekla teška situacija.
- Borimo se za opstanak i uglavnom smo orijentirani na obranu, tako da nema puno prigode za nas u napadu. Prije 20-ak dana promijenili smo i trenera, vidjet ćemo što će biti u nastavku sezone.
Životom u Izraelu Bušić je prezadovoljan.
- Živim 5 kilometara daleko od centra Tel Aviva, klima je slična onoj u Splitu, sve je sjajno, pogotovo kad kažete da dolazite iz Hrvatske. Svi odmah pitaju za Nikolu Vujčića, Giovannija Rossa, Deana Računicu, Nenada Praliju... Nedostaje mi jedino obitelj i supruga koja bi uskoro trebala roditi u Splitu.
Tomo redovito prati Hajduk, u kontaktu je sa bivšim suigračima...
- Čujem se sa svima, najviše sa kumom Nikicom Jelavićem. Veselim se njegovim golovima i dobrim igrama jer je nakon brojnih ozljeda i povrataka nogometu zaslužio sve lijepo što mu se događa. Njegova upornost svakome mladom igraču u problemima bi mogla poslužiti kao nadahnuće. Nadam se da ću i ja krenuti njegovim stopama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu