Obavijesti

Sport

Komentari 12

Bez medalje: Kazneni okret Stipanovića je stajao bronce

Bez medalje: Kazneni okret Stipanovića je stajao bronce
1

Tonči Stipanović nije uspio osvojiti brončanu medalju na Olimpijskim igrama. Bio je blizu glavnog konkurenta Mygrena, ali onda su mu suci dosudili kazneni okret...

VIDEO

U finalnom plovu Tonći Stipanović trebao je “samo” u cilj ući ispred Šveđanina Rasmusa Myhrena, ali u samoj završnici suci su mu dosudili kazneni okret, nakon čega je ostao bez šanse.

- Nisam dobio dojam da je učinio išta nedopušteno, ali sport je takav. Zadovoljan sam i četvrtim mjestom. Tonći je još mlad, bit će prilike na idućim Igrama - rekao je Tonćijev otac Ernest Stipanović, koji je finalni plov gledao sa suprugom Meri te 50-ak prijatelja i klupskih kolega u prostorijama jedriličarskog kluba Mornar u splitskoj uvali Baluni.

Stipanović i hrvatska delegacija uložili su službeni protest nakon utrke jer je Myhren prije utrke zakrivio jarbol, što se u klasi Laser ne smije jer jedrilice svih natjecatelja moraju biti identične. No Splićaninu je samo diskvalifikacija Šveđanina mogla donijeti medalju.

Na prvom okretu Stipanović (26) je bio ispred Šveđanina, ali u drugoj se “orci” odlučio odvojiti od njega i krenuti u drugom smjeru, što se pokazalo lošim potezom. Myhren je do kraja bio ispred našeg jedriličara. Nekoliko stotina metara prije cilja Stipanović je u očajničkom pokušaju da ulovi Šveđanina zbog “pumpanja”, koje se koristi pri slabom, a ne ovako jakom vjetru, zaradio kazneni okret i izgubio šansu za broncu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad je pitao suce da mu objasne odluku, bez riječi su odjurili u drugom smjeru.     

Live

 <<< Suci su dosudili kazneni okret Stipanoviću i vjerojatno ga izbacili iz borbe za broncu!

<<< Na petoj oznaci naš jedriličar opet zaostaje za Šveđaninom. Tonči je tek 8., Šveđanin 6.

<<< Približio se Tonči na samo desetak metara od prvog konkurenta za broncu!

<<< Na četvrtoj bovi Šveđanin je također ispred našeg jedriličara. Tonči je odlučio krenuti na suprotnu stranu od Šveđanina kod okretanja na bovi.

<<< Na trećoj bovi Šveđanin je ispred Stipanovića.

<<< No sve se mijenja iz sekunde u sekundu. Šveđanin je sad gotovo poravnat s našim Stipanovićem.

<<< Sjajna pozicija za našeg Tončija Stipanović! Ispred je Šveđanina za nekoliko pozicija!

<<< Tonči je zasad ispred Šveđanina i jedinog konkurenta za brončanu olimpijsku medalju!

<<< Dobro je krenuo Točni Stipanović! Bitno je da bude ispred Šveđanina koji je zasad, čini se, u lošijoj situaciji od našeg jedriličara. 

<<< Počela je utrka posljednjeg plova u klasi Laser. Naš Tonči Stipanović bori se za brončanu medalju. Uoči posljednjeg plova je četvrti, a do bronce ga dijeli samo jedan bod. Sve što mora Tonči učiniti je pobijediti Šveđanina Mygrena koji je treći.

Najava posljednjeg plova u klasi Laser

E da nije bilo kiksa u pretposljednjem plovu... Tonči Stipanović bio je tek 15., dok je njegov glavni konkurent u borbi za brončanu olimpijsku medalju, Šveđanin Mygren završio drugi. 

No nije gotovo. Od 15 sati počinje posljednja utrka u klasi Laser, Mygren je treći sa 60, a Stipanović četvrti sa 61 bodom. 

- Ući ću agresivno u posljednji plov. Nadam se da će sve biti dobro te da ću imati sreće i osvojiti medalju - rekao je uoči današnjeg raspleta Tonči Stipanović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub