Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tonći Stipanović: Pritisak je velik jer svi očekuju samo zlato

None Foto: Reuters/Pixsell

U ovako jakoj konkurenciji nitko ne smije reći da je favorit, kaže jedan od najozbiljnijih kandidata, Tonći Stipanović, trostruki europski prvak u Laseru...

Na regatnom polju koje se proteže akvatorijem sjeverne strane otoka Šolte danas započinje EP u klasama Laser i Laser radial.

Tridesetak hrvatskih kormilara predvode Tina Mihelić i Tonći Stipanović, a na njima je i najveći pritisak osvajanja odličja u konkurenciji tristotinjak jedriličarki i jedriličara iz 40 zemalja. Puno je nepredvidivih faktora, od uvjeta na moru, preko snage vjetra...

Ove godine bi i udaljenost regatnog polja od lučice organizatora EP-a, Jedriličarskog kluba Jadran, također mogla imati velikog utjecaja na ishod.
- Sve su to detalji na koje ne možemo utjecati - kaže jedan od najozbiljnijih kandidata, trostruki europski prvak Tonći Stipanović i dodaje:

- Prijatelji, ljudi iz kluba, navijači, svi očekuju zlato i taj pritisak osjećam sve više.

U najužoj konkurenciji za medalje su i Daniel Mihelić te Filip Jurišić, dok je to u ženskoj konkurenciji Tina Mihelić.

- Zadnje dvije godine nisam osvajala medalju na EP-u. Prvo se nisam snašla na jakom vjetru, a imala sam i problema s opremom. Sad se nadam da će sve biti u redu - rekla je Tina Mihelić. 

Komentari (1)
  • bravo 24sata, napokon jedan članak o "malim" sportovima, baš iznenađujuće

    9. 6. 2014,   12:24