Obavijesti

Sport

Komentari 49

'Toranj iz Tandilla' zaustavio Rogera spasivši tri meč lopte!

'Toranj iz Tandilla' zaustavio Rogera spasivši tri meč lopte!
3

Sjajni Juan Martin Del Potro nanio Federeru prvi poraz ove sezone i time prekinuo njegov niz od 17 uzastopnih pobjeda. Argentinac je u finalu Indian Wellsu slavio nakon tri seta i velike borbe...

VIDEO

U 30. godini života i nakon tri operacije lijevog zapešća Juan Martin Del Potro došao je do svog prvog naslova na turniru iz serije Masters 1000 u Indian Wellsu.

S druge strane mreže stajao je do jučer neporaženi Roger Federer u ovoj sezoni. Švicarac je bolje ušao u meč nego protiv Borne Ćorića, no jedan lošiji servis-gem Del Potro je kaznio i dobio prvi set. 

Svu raskoš agresivne igre kod obojice vidjeli smo u drugom setu. Federer je kod 5-4 imao dvije vezane set lopte, no "Delpo" to spašava sjajnim forhendima. U trinaestoj igri Švicarac na novu priliku za poravnanje rezultata radi dvostruku pogrešku. Na prvu meč loptu forhend Del Potra završava u mreži, a Federer s 10-8 naposljetku uspijeva produžiti ovu tenisku ljepoticu.

U odlučujućem setu Federer na servisu za meč nije realizirao tri meč lopte. Argentinac je bio čvršći u tie-breaku i sa 6-4, 6-7 i 7-6 došao do svoje najveće titule nakon US Opena 2009. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne mogu vjerovati da sam osvojio ovaj turnir i pobijedio Rogera u velikom finalu. Igrali smo sjajan tenis danas - rekao je simpatični Del Potro, osvrnuvši se i na svoj backhand, koji mu je dosad, zbog brojnih operacija, bio slaba točka.

Na ovom turniru opet je podsjetio na dane prije tih problema: 

- Popravlja se svakim danom. Mogu se pouzdati u svoj dvoručni backhand, ali ne toliko da ga igram stalno kao danas. Najveći pomak je u vraćanju servisa, ako ga vratim s dvoručnim, onda diktiram poen i ne trčim toliko. To je velika promjena u odnosu na prošlih nekoliko godina - izjavio je Argentinac.

U srijedu počinje novi turnir iz serije Masters 1000 u Miamiju. U glavnom turniru od hrvatskih tenisača bit će Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivo Karlović. Svoj nastup, nakon nenadanog poraza u prvom kolu prošlog tjedna, potvrdio je i Novak Đoković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...