Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Torcida opet izvjesila sramotni transparent 'Maksovi mesari'!

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL 5

SKANDALOZNO Transparent zbog kojeg je disciplinski sudac Prve HNL već pokrenuo disciplinski postupak protiv Hajduka, Torcida je donijela i u Zaprešić te ga istaknula na nekoliko minuta pa ga sakrila

Dok Hajduk čeka kaznu disciplinskog suca zbog sramotnog transparenta 'Maksovi mesari' s utakmice protiv Gorice u prošlom kolu, isti je transparent Torcida istaknula u Zaprešiću! Držali su ga navijači na ogradi nekoliko minuta pa ga sakrili.

Foto: MArko Prpić/PIXSELL

Novi je to potez navijača splitskog kluba koji je teško shvatljiv, jer klubu u koji se kunu zbog ovog već prijeti drastična kazna. Nakon prošle utakmice na Poljudu disciplinski sudac Prve HNL Alen Klakočer zatražio je dodatna očitovanja o spornoj poruci.

INTER-HAJDUK 1-3 Ovaj Hajduk zaslužuje Europu: Jairo i Caktaš srušili su Inter!

Odgodio je tako odluku o kazni Hajduku, ali u isto vrijeme odlučeno je da se protiv splitskog kluba pokrene disciplinski postupak. Iako na stranicama Prve HNL ne piše da je postupak protiv Hajduka pokrenut zbog te poruke, prilično je jasno da se upravo o tome radi. Delegatu je na utakmici protiv Gorice to promaklo, ali nije objektivima fotoreportera pa bi splitski klub naknadno mogao biti drastično kažnjen.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

- Protiv Hajduka je pokrenut disciplinski postupak zbog neprimjerenog ponašanja dijela gledatelja na sjevernoj tribini na utakmici Hajduk-Gorica te su zatražena dodatna očitovanja radi utvrđivanja svih činjenica -  piše na stranici Prve HNL.

To se odnosilo na utakmicu protiv Gorice. A dok se utvrđuju sve činjenice, Torcida poruku koja slavi ustaške zločince i zapovjednika Jasenovca u kojem su počinjeni strašni zločinci nad Srbima, Romima, Židovima, ali i Hrvatima protivnicima ustaškog režima, nosi sa sobom i ističe je bez ikakvih problema. Što je najgore, i bez srama.

BILI KUTAK Jairova samba, Svatok mučio i spikera, Palaversa opet izišao

Maksovi mesari bili su ustaški zločinci u Drugom svjetskom ratu koji su ubijali u ime marionetske i zločinačke tvorevine NDH, a bili su pod zapovjedništvom zloglasnog Vjekoslava 'Maksa' Luburića, zapovjednika Jasenovca.

Komentari (169)
  • Ma lako za mesare.... Više bode onaj transparent....Forza Benfica......

    3. 3. 2019,   16:50
  • Čuj izvjesili transparent maksovi mesari a plakali kad je umro maršal ko kišna godina

    3. 3. 2019,   17:31
  • Tim bedacima bi bilo pametnije da muče i navijaju za Dinamo protiv Benfice, jer je to jedini način kako mogu vidjeti europu druge godine ako Dinamo uzme barem bod u ove dvije tekme.

    3. 3. 2019,   16:49