Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tour of Croatia: Tonelli došao do etapne pobjede, Sivcov vodi

Tour of Croatia: Tonelli došao do etapne pobjede, Sivcov vodi
4

Tonelli je do svoje etapne pobjede stigao na impresivan način, gotovo čitav je dan proveo u bijegu, a u posljednjih je 15-ak kilometara samostalno uspio zadržati glavnu skupinu na distanci...

VIDEO

Talijanski biciklist Alessandro Tonelli (Bardiani CSF) pobjednik je četvrte etape ovogodišnjeg izdanja utrke "Tour of Croatia" vožene od Starigrada-Paklenice do Crikvenice u dužini od 171 kilometra, dok je Bjelorus Konstantin Sivcov (Bahrain) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Tonelli je do svoje etapne pobjede stigao na impresivan način, gotovo čitav je dan proveo u bijegu, a u posljednjih je 15-ak kilometara samostalno uspio zadržati glavnu skupinu na distanci i ciljem proći sa 12 sekundi prednosti ispred svog momčadskog kolege Enrica Barbina, koji je predvodio peloton, dok je treće mjesto zauzeo Slovenac Jan Tratnik (CCC).

U ranoj fazi etape stvorila se skupina od sedam vozača koja se izdvojila na čelu utrke u kojoj su osim Tonellija bili još Slovenac Janez Brajkovič (Adria Mobil), Luksemburžanin Laurent Didier (Trek), Kanađanin Guillaume Boivin (Israel Cycling Academy), Kolumbijac Aristobulo Cala (Bicicletas Strongman), Poljak Lukasz Owsian (CCC) i Kazahstanac Žandos Bižigatov (Astana). Oni niti u jednom trenutku nisu uspjeli stvoriti veću prednost, da bi se na 30-ak kilometara prije cilja, prilikom uspona na Grižane vodeća skupina "raspala".

Pokazalo se kako je najviše snage ostalo Tonelliju koji je na Grižanama, 20-ak kilometara prije cilja imao nešto više od minute prednosti u odnosu na glavnu skupinu. Iako se očekivalo kako će na nizbrdici i dugom ravnom dijelu koji su još preostali do cilja u Crikvenici peloton uspjeti uhvatiti odbjeglog Talijana, Tonelli je iznenadio svojom borbenošću, a u prilog mu je išao i pad vodećih vozača u glavnoj skupini 300-tinjak metara prije cilja. Zahvaljujući svemu tome, Tonelli je uspio sam prvi stići do cilja i ostvariti dojmljiv etapni uspjeh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U ukupnom redoslijedu nije bilo promjena na vrhu, i dalje je u vodstvu Bjelorus Konstantin Sivcov (Bahrain) s osam sekundi prednosti ispred drugog Nizozemca Pietera Weeninga (Roompot), odnosno 47 sekundi ispred trećeg Kazahstanca Jevgenija Gidiča (Astana), dok je najbolji hrvatski vozač Radoslav Rogina (Adria Mobil) četvrti sa 1:06 minuta slabijim vremenom od Sivcova.

U subotu je na programu odlučujuća, peta etapa koja će se voziti od Rapca do Učke u dužini od 148 kilometara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu