Obavijesti

Sport

Komentari 14

Trči najviše, a igra neprestano. Oprez: Brozović nije neuništiv!

Trči najviše, a igra neprestano. Oprez: Brozović nije neuništiv!
1

Svjetska klasa, standardan u repki, a Inter ne može bez njega. U Nerazzurima Marcelo nema zamjene. Ni približno. Pa stalno igra dvije tekme tjedno. I u svakoj pretrči najviše. Opasnost od ozljeda sve je veća

VIDEO

Kad smo 11. srpnja na 'Lužnikiju' u produžecima mundialskog polufinala slomili Engleze u eter je otišao blago rečeno nevjerojatan podatak: Marcelo Brozović je na toj utakmici pretrčao - 16.339 metara. Monstruozno.

Hrvatski reprezentativac i duša Interove igre na SP je u džep strpao Messija i bio temelj hrvatskog SP-finala, a u Serie A i Ligi prvaka valjda 90% akcija Nerazzurra ide preko njega. Luciano Spalletti, trener Intera, sve je samo ne samokritičan, ali u finišu prošle sezone javno posuo pepelom:

- Ja sam kriv. Predugo sam ga selio s polušpice na bok i tako u krug, predugo mi je trebalo da mu nađem pravu poziciju. Marcelo je play-maker. Onaj koji hoće loptu i zna što će s njom. Svjetska je klasa i u duelima i u pretrčanim kilometrima, njegova je idealna pozicija: režiser, onaj koji ordinira ispred obrane. I kreira igru i čuva leđa suigračima.

Prije tri tjedna Talijan je dodao i ovo:

- Epic Brozo, to je... Igrač s kompasom u nogama!

Jučer je frajer s kompasom u nogama asistirao Icardiju za gol na Olimpicu (onda i Romi, igranjem rukom u svom šesnaestercu). Igrao je - svih 90 minuta. Jer Inter ne može bez njega. Nema zamjene. Ni približno. Slično je i u 'kockastom' dresu.

Vodeći u Serie A po pretrčanim kilometrima, po broju dodavanja, po broju uklizavanja. Točnost dodavanja: blizu 90%. Osvojenih duela: 80-ak %. Vrhunski. Svjetski vrh. Abnormalno dobro.

Na Mundialu je odigrao šest utakmica, prosječno 78 minuta. Ove sezone u Serie A 12 utakmica, prosječno 84 minute. U Ligi nacija tri tekme, 80 minuta prosječno. U Ligi prvaka pet tekmi, 89 minuta prosječno. Kad odmara? Kad skupi tri žuta ili dobije crveni, kao prije tri tjedna u Bergamu. Inače: srijeda-subota, utorak-nedjelja... Pa opet ispočetka. Dvije tekme tjedno i u svakoj je onaj koji najviše pretrči.

Sam prekinuo ljetni odmor

Finale Mundiala odigrano je 15. srpnja. Nakon 23 dana (7. kolovoza) talijanski su mediji oduševljeno javljali "Brozović se prije nego što je morao javio na Interove ljetne pripreme". I od onda nije stao osim zbog jednog crvenog i manje ozljede.

A ozljeda bi moglo biti sve više jer... Brozović uvijek trči najviše, a igra bez prestanka. Čovjek ima 26 godina i u naponu je snage, ali nije neuništiv!

Radna etika, želja za igranjem i nezamjenjivost istodobno su testament Marcelove nogometne klase i pohvala sportašu kojeg se tako dugo, a posve krivo optuživalo da više misli na ono van terena nego na same treninge i utakmice, da je za svoj posao - nezainteresiran (?!).

Notorna glupost, naravno. A otkad su ju Talijani spoznali, za Epic Broza više 'nema slobodnog dana'.

Hrvatska je OK, Inter je mali kaos

Zlatko Dalić i Hrvatska sigurno će imati razumijevanja, ali Inter je, koliko god to nezamislivo bilo, u laganom kaosu što se veznog reda tiče.

Nainggolan nije prošao pripreme pa igra na 50% i svako toliko se lakše ozlijedi, Borja Valero je u veteranskim godinama i treba mu češći odmor, zbog nametnutog Financijskog fair-playa Spaletti je morao smanjiti broj igrača prijavljenih za Ligu prvaka pa je s te liste izostavio Gagliardinija i Joaoa Maria. Njih se dvojica preko tjedna odmore htjeli-ne htjeli, Vecino je također češće u rotaciji, a Brozović... Bez njega je dobra igra Intera nezamisliva, klupske su ambicije u svim natjecanjima sukladne veličini kluba (goleme) i Marcelo - igra. A kad igra, istrči minimum 11.5-12 kilometara.

Neka se mjera mora naći. Inače će, pa ma koliko fizički spreman i utreniran bio, puknuti kad to njegovim momčadima bude najpotrebnije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve