Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Trebali smo manje pričati, više igrati. Naljutio me taj pristup'

'Trebali smo manje pričati, više igrati. Naljutio me taj pristup'
1

Hrvatska rukometna reprezentacija u dodatnim je kvalifikacijama osigurala plasman na Svjetsko prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj sljedeće godine, unatoč porazu 32-31 od Crne Gore

VIDEO

Hrvatski rukometaši plasirali su se na Svjetsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine u siječnju održati u Njemačkoj i Danskoj, kroz dodatne kvalifikacije. Igrali su protiv Crne Gore u Osijeku i u Podgorici. Prvu utakmicu uvjerljivo su dobili 32-19, a u drugoj su nesretno izgubili 32-31.

- Dobro, nema veze taj poraz. Ono što me više naljutilo bio je pristup. Nismo ni izbliza igrali kao u prvoj utakmici u Osijeku. Pa u prvom smo susretu primili ukupno 19 pogodaka, a sinoć samo 18 u prvom poluvremenu. Nisam ljutit, ali ne volim poraze. Trebali smo manje pričati, a više igrati - rekao je izbornik Lino Červar.

Kauboji izgubili u dramatičnom susretu, ali izborili SP 2019.!
Kauboji izgubili u dramatičnom susretu, ali izborili SP 2019.!

U jednom trenutku, Crnogorci su vodili sedam razlike, tako da je minimalni poraz na kraju još i dobar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne, nije bilo straha da ćemo ispustiti plus 13 iz prvog susreta. Mi smo jednostavno previše griješili u napadu, igrali smo slabo u obrani, a njima je svaki šut ulazio u našu mrežu. Mi smo počeli utakmicu kao da će se Crnogorci sami predati nakon minus 13, a oni su odigrali hrabru utakmicu. Mi smo igrali kao da smo rukometna velesila, a to još nismo. I zato je ovaj poraz dobro došao da dečki vide da nisu svemogući. Žao mi je što smo pokvarili sjajan dojam iz Osijeka i da smo igrali upola kao u prvoj utakmici, mi bi smo dobili bez problema i u uzvratu.

Za razliku od Osijeka, Podgoričani se nisu pokazali kao domaćini. Dvorana koja prima 2100 gledatelja nije bila ispunjena.

- Dobro je da smo došli s velikom prednošću. Jer, da smo došli s nekakvom manjom, sigurno bi i zanimanje navijača bilo veće, sigurno bi i atmosfera bila puno bolja. Ovako, ispalo je super. Ostvarili smo glavni cilj ove sezone. Sada s jednom pomlađenom reprezentacijom idemo na Mediteranske igre. U listopadu nas čekaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a onda u prosincu pripreme za SP – zaključio je.

Sjajna atmosfera: Osijek opet oduševio vatrenim navijanjem
Sjajna atmosfera: Osijek opet oduševio vatrenim navijanjem

- Nije dobro da odigramo jednu odličnu utakmicu, a onda jednu slabu. Tako je bilo i na gostovanju u Švedskoj, a eto ponovilo se i protiv Crnogoraca. Jako smo loše ušli u utakmicu i dozvolili smo domaćinu da se razigra i da odjednom dobije veliko samopouzdanje. Ne, nije bilo panike ni kada su vodili s pet, šest razlike. Znali smo da tako loše ne možemo odigrati i drugo poluvrijeme. Šteta, imali smo pobjedu u džepu i bilo bi puno bolje da smo ovu sezonu završili pobjedom, a ne porazom - rekao je naš najefikasniji igrač Zlatko Horvat.

- Za mene je ovo neprocjenjivo iskustvo. Iznenadio sam se koliko sam puno igrao. Zadovoljan sam svojom igrom i znam da ću iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Malo mi se bilo teško priviknuti na drugačiji stil igre koji se igra u reprezentaciji u odnosu na moj klub, Metalurg - rekao je Halil Jaganjac, koji je sinoć dobio veliku minutažu.

Ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo održat će se u Kopenhagenu krajem mjeseca. Jedino što je sigurno jest da će Hrvatska skupinu igrati u Münchenu, zbog blizine, a ako prođemo, idemo u Köln.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka