Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Treći Hrvat: Stojko Vranković je u Upravnom odboru FIBA-e

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski košarkaški savez je istaknuo kandidaturu predsjednika, Stojka Vrankovića za člana FIBA Europe Boarda koja je, nakon glasovanja Skupštine, glatko i prihvaćena

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković izabran je u nedjelju za člana Upravnog odbora FIBA-e, priopćeno je iz HKS-a.

U sjedištu europske krovne košarkaške organizacije FIBA-e u Münchenu u nedjelju su se održali izbori za predsjednika, članove Upravnog odbora (FIBA Europe Board) i rizničara.

Hrvatski košarkaški savez je istaknuo kandidaturu predsjednika, Stojka Vrankovića za člana FIBA Europe Boarda koja je, nakon glasovanja Skupštine, glatko i prihvaćena.

Nakon bivšeg predsjednika HKS-a Borisa Lalića i pokojnog glavnog tajnika Željka Drakšića, Vranković je tek treći predstavnik Hrvatske uopće u ovom važnom upravljačkom tijelu koje ima ingerencije za donošenje mnogih odluka, uključivši i one o sustavu natjecanja. 

- Stoga je ovo veliko priznanje dosadašnjem radu HKS-a i  Stojka Vrankovića koji će, zasigurno, pokušati utjecati na donošenje potrebnih promjena u krovnoj košarkaškoj europskoj organizaciji - stoji u priopćenju Hrvatskog košarkaškog saveza .

Na dužnost predsjednika FIBA Europe ponovno je izabran Turgay Demirel iz Turske.

Komentari (2)
  • Samo da vas podsetim da se igra NBA play off. Veoma zanimljiv.... mozda da napisete nesto o tome ...

    26. 5. 2019,   16:44