Obavijesti

Sport

Komentari 12

Treći pokušaj: Izborniku Aci leđa će čuvati Rađa i Kukoč...

Treći pokušaj: Izborniku Aci leđa će čuvati Rađa i Kukoč...
1

Zvali smo i Nevena Spahiju, ali "pokenjao" se po nama, rekao je Dino Rađa. Na klupu se treći put vratio Aco Petrović, uz njega će biti Kukoč, ali i Stojko...

VIDEO

Nema nikakve smjene generacija. To će raditi izbornik koji dođe nakon mene. U Torinu napadamo rezultat, ova generacija ima pravo pokušati izboriti Olimpijske igre, najavio je Aco Petrović.

Upravni odbor HKS-a podržao je prijedlog stručnog savjeta, Aco je novi izbornik košarkaške reprezentacije.

- Igrači smatraju da su ostali dužni na posljednjem Eurobasketu, zato ne sumnjam da će svi doći u najboljem stanju - rekao je Petrović.

Kao izbornik je reprezentaciju 1995. odveo do zadnje medalje, na EP-u u Grčkoj, a vodio ju je i 2001. na EP-u u Turskoj.
U svoju treću reprezentativnu akciju krenut će 8. lipnja, kad počinju desetodnevne pripreme u Svetome Martinu, nakon čega se reprezentacija seli u Istru. U tom dijelu priprema odigrat će dvije utakmice s Kanadom i jednu s Češkom. Još nije odredio tko će mu biti u stožeru, to će objaviti do 15. travnja, ali...

- Toni Kukoč, Stojko Vranković i ja dat ćemo ruku na pripremama - najavio je Dino Rađa, predsjednik stručnog savjeta. Nije još precizirano hoće li sve tri legende biti uz reprezentaciju cijelo vrijeme ili periodično, ali i to je dokaz da su svi neočekivanu priliku za plasman na OI shvatili vrlo ozbiljno.

- Turnir u Torinu najbolja je moguća prilika za plasman u Rio. S Grcima smo bez Bogdanovića u Zagrebu igrali egal utakmicu, a s Italijom imamo dobar ‘matchup’. Puno bi teže bilo protiv Srbije u Beogradu ili Francuske na Filipinima - smatra Petrović.

Kostur reprezentacije bit će isti kao proteklih godina, uz neko novo ime.

- Ante Žižić ne ulazi u momčad zato što radimo smjenu generacija nego zato što je zaslužio. Rađa je zadužen za kontakt s Leonom Radoševićem, centrom kakav nam treba, ali od njega želimo odgovor do 15. travnja - kaže Aco i dodaje:

- Amerikanci? Razgovarat ću sa svom trojicom kandidata, Draperom, Lafayetteom i Justinom Hamiltonom. Kad vidim kakav tko ima govor tijela i sjaj u očima, sve će mi biti jasno - uvjeren je hrvatski izbornik.

Promjene će osjetiti i oni koji su dulje u reprezentaciji. Neki će dobiti nove uloge unutar momčadi.

- Šarić će dobiti priliku više kreirati, za Bogdanovića ćemo napraviti nekoliko akcija u kojima će moći igrati leđima prema košu. Svi će doći na svoj štih. Pripreme su kratke, ali igrači su sve ono što ću tražiti od njih prolazili u svojim klubovima, pa taktički neće biti problema - zaključio je Aco.

Ostat će na poziciji izvršnog dopredsjednika Cibone jer smatra da će do početka priprema zaključiti sve velike poslove vezane uz klub.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj