Obavijesti

Sport

Komentari 8

Trener i igrači: Noge su nam se odsjekle, Josip je bio dio nas

Trener i igrači: Noge su nam se odsjekle, Josip je bio dio nas
1

Josip Lastavica, 19-godišnji nogometaš Graničara, tragično je preminuo na državnoj cesti kod Gradišta. Izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u kanal. Trener i igrači ne mogu vjerovati da više nema njihovog Josipa

VIDEO

Teško nam je, bili smo obitelj. Klub Graničar, igrači, uprava, navijači, grad, svi smo bili obitelj. Izgubili smo člana obitelji. Oprostite, stvarno mi je teško govoriti, rekao je trener Graničara Hrvoje Bušić.

Josip Lastavica (19), nogometaš Graničara, poginuo je na državnoj cesti Vinkovci-Županja kod Gradišta. Izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s ceste u odvodni kanal.

- Još ne možemo vjerovati. Prošla nas je jeza, noge su mi se odsjekle kad sam čuo. Koliko znam, išao je s djevojkom u Osijek u kino i na povratku nastradao. Voljeli smo Josipa, bio je pošten, borben, nikad se nije svađao. Čak i kad mu nešto ne bi bilo po volji, prešutio bi i nastavio dalje. Družili smo se izvan terena, svi u klubu smo bili kao jedan. Teško mi je, otišao je jedan dio nas - rekao je kapetan momčadi Dejan Draganović.

Graničar je doista bio obitelj. Kao mušketiri, svi za jednoga, jedan za sve. U 19 utakmica u polusezoni, imali su samo jedan poraz. Ne jer su toliko moćni, već što nikome ne priznaju da je bolji.

- Takav je bio i Josip. Za njega ništa nije bilo nemoguće. I tu energiju je prenosio na momčad. Mi smo četvrti stupanj hrvatskog nogometa, ali, vjerujte, malo gdje ima takvog zajedništva, kao što smo mi imali - rekao je trener Bušić.

Josip je nogometni put započeo upravo u Graničaru gdje je prvi puta registriran 2006. godine te proveo 6 godina u mlađim kategorijama županjskog kluba, da bi 2012. godine prešao u NK Osijek gdje se zadržao do proteklog ljeta kada je najprije otišao u BSK Bijelo Brdo, a zatim se za dva mjeseca vratio u matični klub pomoći u borbi za naslov prvaka Međužupanijske lige.

- Bio je jako talentiran i pred njim je bila velika karijera. Uvijek je imao smiješak na licu, nikad nije bio tužan. Sigurno je da ćemo se na neki način oprostiti od Josipa, još nismo odlučili kako. Imamo sad nekoliko prijateljskih utakmica, no ne znam hoćemo li igrati, nemamo snage. Otišao je jedan mladi život, nastradao je praktički pred kućom - kaže kapetan Draganović.

Netom prije tragedije Josip je odigrao svoju posljednju utakmicu protiv Bedema. I otišao. Dobri duh i dah Graničara zauvijek se ugasio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu