Obavijesti

Sport

Komentari 5

Trener je izvadio sebe za ludi preokret: Razbilo se puno čaša

Trener je izvadio sebe za ludi preokret: Razbilo se puno čaša
1

Varteks je na današnji dan 1998. godine pobijedio Heerenveen 4-2 nakon produžetka i izborio proljeće u Europi. U jednoj od najluđih europskih utakmica naših klubova

VIDEO

Do prošle godine i prekida Dinamova prokletstva, bio je to datum kad smo veličali posljednji hrvatski klub u euro-proljeću. Dan kada je jedna utakmica igrana u 14 sati, pred samo 6000 gledatelja, postala povijesna.

Bila su to vremena kad je Anđelko Herjavec stvarao "Manchester United u Varaždinu", a preko Kupa pobjednika kupova, u posljednjoj sezoni prije nego što je Uefa ugasila to natjecanje, Varteks je 1998. izborio europsko proljeće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prošao je dvije prepreke: u 1. kolu slovenski Rudar (1-0, 1-0) i potom nizozemski Heerenveen. U jednoj od najdramatičnijih utakmica naših klubova u Europi, na današnji dan prije 21 godine.

Prednost od 2-1 iz prve utakmice Nizozemci su povećali golom Radoslava Samardžića u 18. minuti uzvrata. Tri minute prije kraja poluvremena trener Dražen Besek izveo je potez koji je svjetski raritet - izvadio je iz igre samoga sebe!? Besek je, naime, bio igrač-trener. I u 42. je minuti odlučio da mu igrač Besek ne pruža dovoljno, da mu je potrebniji trener Besek.

- Izašao sam zbog ozljede i pokazalo se da je to bila najbolja moguća stvar, jer je Beli odigrao odlično, a bila je to i moja zadnja utakmica u ulozi igrača - prisjetio se Dražen Besek za varazdinski.hr.

Slavko Midžor

I onda u zadnjih pola sata ludnica! Miljenko Mumlek je izjednačio glavom nakon Hrmanova ubačaja u 65. minuti, a Faik Kamberović u 80. izjednačio nakon što je Mužek pogodio gredu, a odbijenu loptu Karić prebacio preko golmana pred gol.

Euforija se nastavila u produžetku, kada je Kamberović u 99. pogodio za 3-1 skrenuvši Hrmanov udarac u mrežu, a onda šok: u 114. minuti Ivica Solomun se poskliznuo i De Visserov je udarac s 30 metara završio u mreži!

Varteksovi su igrači imali šest minuta za još jedan gol. I uspjeli su, u 117. minuti Mumlek je jedan odbijanac nakon Balaijićeva udarca pospremio u mrežu.

- Teren baš nije bio najbolji, šokirao ih je. Bio je dosta mekan, ali šokirani su na kraju bili i rezultatom jer su mislili da će lagano proći - dodao je Besek i zaključio:

- Polomilo se jako puno čaša u pivnici, toga se sjećam, slavlje je bilo veliko.

Za Varteks su tu povijesnu utakmicu odigrali: Solomun - Madunović, Besek (od 42. Beli), Gregorić - Sabolčki (od 59. Kamberović), Posavec, Mužek, Mumlek, Ivanković (od 46. Hrman) - Karić, Balajić. Trener Dražen Besek

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi