Obavijesti

Sport

Komentari 9

Trener potvrdio revanš godine? Velasquez i Werdum u Vegasu

Trener potvrdio revanš godine? Velasquez i Werdum u Vegasu
1

UFC još nije službeno potvrdio borbu, ali prema informacijama američkih MMA portala održat će se u prosincu ove godine u Las Vegasu. Bila bi to prava poslastica

VIDEO

Stipe Miočić je uzeo naslov Fabriciju Werdumu i obranio ga nokautom protiv Alistaira Overeema. Werdum je naslov uzeo Velasquezu nakon giljotine, a ako je suditi prema informacijama njegova trenera Rafaela Cordeira sprema se uzvratni meč Caina Velasqueza i Fabricija Werduma! Borba još nije službeno potvrđena, ali prema informacijama američkih MMA portala, američkih novinara itd. održat će se u prosincu ove godine u Las Vegasu. 

Fabricio Werdum godinama je na MMA sceni. Oni stariji sjetit će se njegovih prvih nastupa u PRIDE FC-u gdje je bio prilično uspješan. Bio je mlad, stand-up tehnika mu je bila slabija strana, ali zato je u parteru dominirao... Pojavio se kao izvrstan grappling borac, a i danas glasi za jednog od najvećih majstora BJJ-a (brazilskog jiu-jitsua) na MMA sceni.

Dio karijere proveo je i u Zagrebu gdje je trenirao Mirka Filipovića. Mirko je, pak, kontra njemu bio izvrstan stand-up borac, ali parter mu je bio slabija strana. Werdum ga je puno naučio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz PRIDE-a je otišao u UFC pa u Strikeforce da bi se ponovo vratio u UFC. 2014. godine pobijedio je Marka Hunta tehničkim nokautom i preuzeo pojas privremenog prvaka teške katagorije. Cain Velasquez je u to vrijeme bio prvak, ali se zbog ozljede morao povući iz borbe s Werdumom. Zato je i došlo do borbe za privremeni pojas. Werdum je u konačnoj borbi s Velasquezom pobijedio giljotinom i uzeo pojas prvaka.

Cain Velasquez je zvijezda MMA svijeta. Često je opisivan i kao najdominantniji teškaš koji je kročio u kavez. Do pojasa prvaka stigao je masakriravši Brocka Lesnara bez ijednog poraza u UFC-u. Prije njega slamao je Chiecka Konga, Bena Rothwella, Minotaura... Bio je nezaustavljiv.

Izgubio je naslov od Juniora dos Santosa 2011. godine. Bio mu je to prvi poraz u karijeri. Nakon nekog vremena ponovo je osvojio naslov pobijedivši Juniora dos Santosa u revanšu. Točnije, Velasquez je izdominirao i unakazio Dos Santosa u revanšu. Bio je to prvi put u povijesti da je jedan UFC borac uputio troznamenkasti broj značajnih udaraca i imao dvoznamenkasti broj uspješnih rušenja u jednom meču.

Sada se sprema oluja i nova borba koja bi mogla ispisati stranice MMA povijesti. Jedva čekamo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida