Obavijesti

Sport

Komentari 4

Treneri su bili i kuhari i cimeri, a sprava pričvršćena za šank

Treneri su bili i kuhari i cimeri, a sprava pričvršćena za šank
4

HRVATSKO ČUDO Gledamo se i glupo se smješkamo, još ne vjerujemo što smo učinili. Sad kad smo tu, zašto ne bismo osvojili pokoju medalju? pita se izbornik...

VIDEO

Velik je ovo uspjeh i pokušat ćemo ga iskoristiti. Vrata su nam otvorena za medalju na Svjetskom prvenstvu, javio nam se iz Kine izbornik hrvatskih gimnastičara Vladimir Mađarević.

Hrvatska gimnastika u Nanningu je ostvarila povijesni rezultat, tri naša gimnastičara bit će u finalu SP-a. Dosad su ukupno samo četiri Hrvata bila u finalu SP-a, a sad ćemo ih imati tri na istom natjecanju


- Samo Rusija, SAD i Japan imaju četvoricu gimnastičara u finalu SP-a. I domaćini Kinezi imaju trojicu, a kod njih je gimnastika nacionalni sport. Evo, već se dva-tri dana samo gledamo i glupo smješkamo. Ne vjerujemo ni mi što smo ostvarili - kaže Mađarević.


U Hrvatskoj je gimnastika svedena na entuzijazam pojedinaca. Jedino Filip Ude, osvajač olimpijskog srebra iz Pekinga, ima uvjete primjerene njegovim rezultatima. 
Trenira u novoj dvorani u Čakovcu, ali dugo je bio "beskućnik". Deset godina trenirao je u Bratislavi s trenerom, Rusom Igorom Križinjskim, koji mu je bio kuhar i cimer.


Samo 350 kilometara istočnije, u Osijeku, odrastao je još jedan gimnastički dragulj, prvak također stvoren u teškim uvjetima, Robert Seligman. Posljednjih pet godina trenira s našim izbornikom u Osijeku, a njegov klub mogao bi se uskoro preseliti u novu, veću dvoranu.

Zagrepčanin Marijo Možnik je najmlađi u reprezentaciji, ali i najzaposleniji. Uspješan je gimnastičar, diplomirani kineziolog, a u pauzi od vježbanja “ganja” i diplomu sportskog menadžera. Stigne i asistirati profesoru Hraškom na gimnastičkoj katedri na KIF-u. 

Lani je dobio Rektorovu nagradu, a uskoro bi trebao postati doktor kineziologije. Trenira u školskom domu nasuprot zagrebačkog HNK-a, a za plasman u finale SP-a pripremio se na posebnoj preči, koju inače zovu "kraljevska sprava" i koja je najopasnija sprava u gimnastici. 

Njegova je pričvršćena za šank kluba Sokol! 


- Sigurno je da su gurali jedan drugog prema uspjehu, ali svaki od njih je morao proliti puno znoja - zaključio je naš izbornik Vladimir Mađarević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica