Obavijesti

Sport

Komentari 12

Treniram i MMA, borbe pratim više nego nogometne utakmice

Treniram i MMA, borbe pratim više nego nogometne utakmice
1

NEMA SKRIVANJA Mnogi se pretvaraju da su nešto drugo, u borbama toga nema. Naučio sam osnove, još nisam sparirao, kaže Ivan Nevistić, Varaždinov golman na posudbi iz Rijeke

VIDEO

Iskreno ne znam čime bih se bavio da nisam postao nogometaš, no sigurno bih ostao vezan uz sport, govori nam Rijekin golman na posudbi u Varaždinu Ivan Nevistić (21), a onda otkriva:

- Obožavam borilački sport, odnosno MMA. Kod MMA boraca nema sakrivanja, a danas se mnogi pretvaraju da su nešto drugo. Oni u ring ulaze s ciljem da jedan drugomu otkinu glavu - objasnio je Nevistić inače vrlo povučena i mirna osoba.

Pokretanje videa...

01:35

- Ne moraš biti pričljiv i nametljiv da bi se s time bavio. MMA pratim čak i više od nogometa i vrlo često, kad god stignem, posjećujem razne borilačke priredbe - objašnjava Nevistić, kojem su najdraži od aktivnih boraca Stipe Miočić i Ante Delija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naravno, tu je i Mirko Filipović, koji je legenda slobodne borbe u Hrvatskoj.

Nekoliko prijatelja bavi mu se slobodnom borbom.

U19 European Championship: England vs. Croatia

- Probao sam malo i naučili su me nekim osnovama, ali nisam još sparirao - smije se Nevistić, čiji je fokus samo na nogometu.

- Uvijek težim boljem, radim na sebi da popravim neke nedostatke, a kamo će me to odvesti, vidjet ćemo.

Nevistić je Slavonac na vratima Varaždina i oduševio je u prošlom, 18. kolu 1. HNL kada je u prvom dijelu izludio Dinamove igrače. To i ne čudi s obzirom da 21-godišnjak od početka sezona brani na visokom nivou. Vrlo je siguran u izlascima, dobar jedan na jedan i ulijeva povjerenje suigračima.

- Ma dobro, već sam zaboravio prošlo kolo i utakmicu protiv Dinama. Odradio sam dobar posao na vratima, naročito u prvom dijelu. Šteta što nismo uzeli bod - pričao nam je uoči jučerašnje utakmice baš protiv svoje Rijeke.

Dinamo i Varaždin sastali se u 18. kolu HT Prve lige

- Nema tu popuštanja ni prevelikih emocija. Kad utakmica krene apsolutno sam fokusiran i želim samo pobijediti - rekao je Nevistić, koji je na posudbi u Varaždinu već treću sezonu.

Stigao je 2017./2018. kada Varaždinci u kvalifikacijama protiv Istre 1961 nisu uspjeli izboriti ulazak u najviši rang hrvatskog nogometa. Potom je polusezonu proveo u slovenskoj Muri, da bi prošle zime ponovno stigao u barokni grad. Bio je jedan od važnih kotačića u stroju Branka Karačića, koji je izborio ulazak u 1. HNL.

- Već sam dvije godine u Varaždinu i jako mi odgovara ovaj miran grad jer nisam čovjek od izlazaka. Ljudi su vrlo susretljivi i osjećam se kao kod kuće - rekao je Ivan.

Rođen je u Đakovu, a živio je u Osijeku.

Bio je član Nogometnog kluba Osijek, dok ga kao 16-godišnjaka nije “uzela” Rijeka. Prošao je sve mlađe reprezentativne kategorije i trenutačno je član hrvatske U-21 reprezentacije.

Od 16. godine samostalan je i već se naviknuo na život bez obitelji.

- Naravno da mi nedostaju, no često se uputim do Osijeka posjetiti ih - istaknuo je Nevistić, koji kao gotovo svaki Slavonac obožava mesne delicije.

- Moji već neko vrijeme nemaju svinjokolju, no čvarke i kulen obožavam - smije se Slavonac, koji je završio dva razreda gimnazije u Osijeku, a treći i četvrti u Rijeci.

A rukavice su tu negdje, u pripremi. Pa možda pred kraj karijere, kao bivši Dinamov napadač Miroslav Slepička, proba i kako je to boriti se u kavezu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu