Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Trenirao sam po 14-15 sati dnevno, ali najvažnija je glava'

'Trenirao sam po 14-15 sati dnevno, ali najvažnija je glava'
4

Jedini nogometaš koji je u povijesti HNL-a branio boje Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke u igračkim je danima doživio dva teška loma noge, vrlo slična kakav je u srijedu doživio Tomislav Turčin...

VIDEO

Uh, vidio sam i pročitao što se dogodilo Tomislavu Turčinu, ne poznajem tog dečka, ali mi ga je strašno žao. Odmah se se prisjetio i svojih problema s takvim ozljedama, kaže Marijan Buljat (38).

Jedini nogometaš koji je u HNL-u branio boje Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke također je u igračkoj karijeri prošao puno teških ozljeda, a dvaput (kao i Turčin) lomio nogu. Marijanu Buljatu prvi se lom noge dogodio s 25, drugi s 28 godina.

Nino Strmotić/PIXSELL

- Gledajte, medicina napreduje svakoga dana, siguran sam kako se i on može uspješno vratiti nogometu. Samo treba biti ustrajan, jak u glavi i vjerovati u najbolji ishod - kaže nam Marijan Buljat, pa nastavlja:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja sam poslije prvog loma noge počeo trčati već nakon 3,5 mjeseci, ali sam povratak u pravu formu čekao oko godinu, godinu i pol dana. Dobro sam se ja osjećao, ali rijetko naiđete i na trenera koji će vam vjerovati kao prije, nakon što ste imali takvu ozljedu.

Bivši reprezentativac s dva nastupa za 'vatrene' dodaje...

- Jako je bitno da vas poslije svega zaobiđu i one manje ozljede, problemi s mišićima. Mene je to zaobišlo, ali sam bio svjestan kako je moja karijera poslije drugog loma noge bila gotova. To mi je bila druga takva ozljeda u samo tri godine (prva u Dinamu, druga u Hajduku), više se nije imalo smisla mučiti.

A koliko ste teško vratiti na travnjak poslije takve vrste ozljede?

- Ma sve je u glavi, uz današnju medicinu se svatko može vratiti na teren, samo u to treba maksimalno vjerovati. Evo, ja sam poslije prvog loma noge svakodnevno trenirao po 14-15 sati, trčao po pijesku, radio s gumama, bio na masažama... sve u dogovoru s Miljenkom Rakom. Sve je u glavi, vjerujem da će se i ovaj dečko što prije i uspješnije vratiti nogometu - završio je Buljat.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener