Obavijesti

Sport

Komentari 48

Tri godine bez Barcine pobjede i Suarezovog gola u gostima

Tri godine bez Barcine pobjede i Suarezovog gola u gostima
3

Zvuči nevjerojatno, ali je istina: a) u Ligi prvaka Barcelona tri godine nikoga nije pobijedila u gostima u nokaut fazi, uz gol-razliku 1:13, b) Suarez skoro tri i pol godine u LP u gostima nije dao gol!

VIDEO

Katalonski nogometni div Barcelona jučer je u prvoj utakmici osmine-finala Lige prvaka kod Lyona remizirala bez golova. Dobar rezultat? Loš nije, sigurno. Uzvrat je na Nou Campu, s tih 0:0 Barca je super-favorit.

No slijedom još jednog gostovanja u Ligi prvaka bez pobjede i bez postignutog gola Barcelonini su kroničari zavrtili stranice svojih notesa unatrag da vide kad je to Blaugrana zadnji put u LP pobijedila van Katalonije u nokaut fazi Lige prvaka.

I listanje se malo žešće odužilo jer istina je gotovo nevjerojatna, a ilustriraju ju dvije jednako tako 'na prvu' nevjerojatne činjenice:

  • Barcelona u Ligi prvaka u gostima nije pobijedila tri godine u nokaut fazi, a u tom razdoblju van Nou Campa ima gol-razliku 1:13!
  • Luis Suarez u Ligi prvaka u gostima gol nije zabio tri godine i pet mjeseci, a igrao je više od 24 sata nogometa!
Copa del Rey - Semi Final First Leg - FC Barcelona v Real Madrid

Urugvajac je zadnji gol u LP, a da se nije igralo na Camp Nou, zabio Romi - u rujnu 2015. Tako se teško može ispuniti neskrivenu ambiciju razbijanja strahovite Realove Champions League-dominacije i opet osvojiti europski naslov.

Kad je s tim činjenicama pred kamerama suočen Ernesto Valverde, komentar Barcinog trenera bio je puno previše pomirljiv za bilo kojeg Katalonca:

- Tri godine, kažete a? A čujte... Nije lako pobijediti u Ligi prvaka kad odeš u goste. Sve su to dobre momčadi kod kojih mi igramo. Evo, ni u Lyonu nismo izgubili. Ja mislim da je to dobar rezultat - izjavio je Valverde.

Copa del Rey - Semi Final First Leg - FC Barcelona v Real Madrid

Kapetan Gerard Pique uopće se nije bavio očigledno velikim europskim problemom svoje momčadi nego usred Lyona pričao o Realu, o madridskom 'kmečanju' na suđenje i to u košarkaškom El Clasicu u finalu španjolskog Kupa:

- S Realom je uvijek ista stvar, svejedno da l' igraju nogomet ili košarku. Hvala Bogu da nemaju više tih sportskih sekcija inače bi istu priču slušali i nakon hokeja ili rukometa. A kad odu kod Atletica i sudac im pred očima cijelog svijeta pomaže onda su tihi, onda 'ne žele komentirati suđenje' - govorio je Pique.

Barcelonin kapetan nije stao na dvije-tri rečenice.

- U finalu košarkaškog Kupa Kralja suci su najprije pogriješili u Realovu pa onda u Barceloninu korist. Trofej smo osvojili mi i, naravno, krenule su žalopojke 'vječnih madridskih žrtava'. A sve zato da se umanji zasluga protivnikove pobjede. Ali neka... Barcelona je podigla trofej usred Madrida, a oni nek' prigovaraju. Ionako to uvijek rade - rekao je Gerard Pique.

Inače, Barcelonu i Real uskoro čekaju dva El Clasica u pet dana, oba u Madridu: 27. veljače igraju uzvrat polufinala Kupa kralja (prva utakmica na Nou Campu završila je 1:1), a 2. ožujka imaju sudar u 26. kolu Primere (trenutačno, prva Barca ima 9 bodova više od trećeplasiranog Reala).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska