Obavijesti

Sport

Komentari 39

Tri godine patnje: Schumacher je i dalje prikovan za krevet...

Tri godine patnje: Schumacher je i dalje prikovan za krevet...
1

Niti nakon tri godine nema značajnijih pomaka u liječenju velikog vozača Formule 1. Obiteljski prijatelji ne žele govoriti o tome, a žena i djeca pokušavaju normalno živjeti svoje živote

VIDEO

Mihael Schumacher (47) ne može hodati pa ni ustati čak ni uz pomoć specijalista koji ga liječe, posljednje su relevantne informacije o najtrofejnijem vozaču Formule 1 u povijesti koje je izrekao Felix Damm, obiteljski odvjetnik. Danas je tri godine otkako se dogodila skijaška nesreća u Meribelu.

REUTERS/PIXSELL REUTERS/PIXSELL

Što bi radio da se nesreća nikad nije dogodila? Vrlo vjerojatno bi se i dalje natjecao u nekom od automotosportova pa makar rekreativno. Možda bi bio član momčadi Ferrarija kao što je Niki Lauda u Mercedesu. No nažalost, prema svemu sudeći, takvo nešto nećemo doživjeti još neko vrijeme.

Niti nakon tri godine nema značajnijih pomaka u liječenju velikog vozača Formule 1. Obiteljski prijatelji ne žele govoriti o tome, mole se, ali ne žele govoriti. Njegova supruga Corinna te djeca Gina Maria i Mick dali su sve u liječenje svojeg oca i pokušavaju koliko-toliko normalno živjeti svoje živote.

Juergen Tap/DPA/PIXSELL

Supruga Corinna potrošila je 15 milijuna eura na gradnju medicinske jedinice kraj kuće. Michael ima skrb 24 sata, no svaki tjedan obitelj košta milijun kuna. Premda je Schumi u karijeri zaradio 700 milijuna eura, obitelj je prodala kuću u Norveškoj i privatni zrakoplov kako bi financirali liječenje.

Jens Bþttner/DPA/PIXSELL Multhaup Oliver/DPA/PIXSELL

Podsjetimo, sve se dogodilo 29. prosinca 2013. godine . Michael i njegov sin Mick su bili na skijanju u francuskom Maribelu . U jednom trenutku Nijemac je otišao izvan staze i zapeo za kamen koji ga je odbacio desetak metara u zrak. Pao je i lupio glavom u kamen, a bez obzira što je imao kacigu, posljedice su bile dramatične.

Reuters/Pixsell Reuters/Pixsell

Ironično je što je Michael cijeli život proveo u automobilizmu, na rubu, a na kraju je stradao na skijanju . Čudan epilog s obzirom da je sedmerostruki svjetski prvak bio iskusan i dobar skijaš.

Schumacher je hitno prevezen u bolnicu. Stavljen je u induciranu komu, a zatim je uslijedila selidba po bolnicama da bi 9. rujna 2014. godine otišao u svoj dom u Švicarskoj prilagođen za što brži oporavak.

REUTERS/PIXSELL
PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka