Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tri hrvatske taekwondoašice osvojile bronce na US Openu

Tri hrvatske taekwondoašice osvojile bronce na US Openu
1

Hrvatska ženska taekwondo reprezentacija vraća se iz Las Vegasa s US Opena s tri brončana odličja u "režiji" Lucije Zaninović, Martine Zubčić i Petre Matijašević

VIDEO

Uzmemo li u obzir da je reprezentacija nastupila s četiri djevojke te da je Ana Zaninović zaustavljena u borbi za medalju, izbornik Toni Tomas može biti prezadovoljan učinkom od 75%.

Zadovoljstvo je još i veće zna li se da su djevojke u Las Vegas došle ravno s visinskih priprema u La Lomi gdje su imale čak četiri treninga dnevno. US Open je i ove godine imao status G2, oznaku koja dovoljno govori o njegovoj kvaliteti, a sa 1800 prijavljenih natjecatelja, među kojima je bilo 25 nacionalnih timova i više od 30 sigurnih putnika na Olimpijske igre u Londonu, postao je najkvalitetniji turnir održan posljednjih godina u svijetu.

S obzirom na to da je ovo prvo natjecanje u olimpijskoj godini u kojoj se forma tempira za Europsko prvenstvo u Manchesteru u svibnju i Olimpijske igre u kolovozu u Londonu, reprezentativke mogu biti zadovoljne ostvarenim jer je cilj bio sačuvati se od ozljeda, isprobati nove tehnike i odraditi nekoliko borbi nakon poduže stanke.

Lucija Zaninović u svojoj kategoriji do 49 kilograma krenula je furiozno, upisala tri pobjede protiv Amerikanki Bell (9:1) i Brown (21:1) i Elizabeth Zamora (8:3), a u polufinalu ju je zaustavila Meksikanka Jannet Alegria Pena (1:4).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Martina Zubčić uspješno se vratila nakon teške ozljede i operacije koljena ostvarivši u kategoriji do 57 kilograma tri pobjede. Morrison je poražena sa 6:5, Kontreras sa 1:0 i Vasquez sa 11:4, a na putu do finala zapela je na posljednjoj prepreci – Francuskinji Harnois (1:3).

Do medalje je u olimpijskoj kategoriji do 67 kilograma stigla i Petra Matijašević slaveći  protiv Vincecruz 6:0 te Bernard 8:7. Bolja od još jedne djevojke iz splitskog Marjana bila je tek Azizova iz Azerbajdžana koja se plasirala u London preko svjetskih kvalifikacija, a u bogatoj karijeri osvojila je pet svjetskih i europskih odličja.

Kategorija najbolje hrvatske sportašice i najbolje tekvondoašice svijeta bila je malo svjetsko prvenstvo sa 47 natjecateljica i do zlata je trebalo proći šest kola. Ani Zaninović bio je ovo i prvi nastup nakon svjetskih olimpijskih kvalifikacija i loma ruke pa pobjede protiv Marton (7:4) i Kang (17:7) ne zvuče loše. Bolja od nje bila je tek Kanađanka Ivett Gonda koja je slavila 0:2.

Nakon Meksika i SAD-a hrvatska ekspedicija vraća se u Europu na seriju jakih provjera i turnira u kojima je cilj kontinuiranim nastupima pronaći što bolju formu za glavni događaj ove godine – Olimpijske igre.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener